Pikaruokaketju Splizzeria avaa Plazassa

Splizzeria_Saku_Ja_Mika
Saku Hautalan ja Mika Laurikaisen mukaan Splizzeriat ovat tyylikkäitä, mutta eivät liian fiinejä pikaruokapaikkoja. Splizzat tehdään asiakkaan silmien edessä ja asiakas saa valita raaka-aineet suoraan tuoretiskiltä.

Uusi kotimainen pikaruokaketju Splizzeria avaa ensimmäisen ravintolansa Salossa maaliskuun puolivälissä.
Kauppakeskus Plazaan avautuvan Splizzerian idea on tarjota kaksi erilaista makumaailmaa samalla lautasella.
Yrittäjät Saku Hautala ja Mika Laurikainen kertovat, että Splizzerioissa myydään Splizzoja – eli pizzoja, joissa on kaksi toisiaan täydentävää puolta.
– Splizzoissa yhdistyvät kaksi erilaista makukokemusta, jotka sulavat uunissa yhteen. Listalta voi valita harkittuja makuyhdistelmiä tai tehdä omia valintoja, Hautala kertoo.
Ruokalistalta löytyy yrittäjien mukaan kymmenen huippukokkien suunnittelemaa makuyhdistelmää, joissa vastakkaiset maut eri puolilta maailmaa täydentävät toisiaan. Splizzat ovat saaneet vaikutteita esimerkiksi Kiinasta, Intiasta ja Meksikosta.
– Mexican BBQ/China Town -Splizzassa toisella puolella on BBQ-mehustettua kanaa, pepperonia ja curryananasta, toisella puolella kantonilaisittain mehustettuja katkarapuja, palvikinkkua ja tomaattivaniljahilloketta.
Halutessaan asiakas voi vaihtaa Splizzan toisen puolikkaan samoista raaka-aineista koostuvaksi raikkaaksi salaatiksi – tai rakentaa vaikka kokonaan omannäköisensä Splizzan tai salaatin.
Uuden ketjun yrittäjistä Saku Hautala palkittiin vuoden 2007 nuorena yrittäjänä, Laurikainen on työskennellyt aiemmin muun muassa Suomen McDonald’sin johtoryhmässä.
Ketjun tuotekonsulttina toimii muun muassa Savoyn, Palacen ja Kämpin keittiöpäällikkönä työskennellyt Marko Laine.
– Splizza ratkaisee iänikuisen ongelman annoskateudesta. Enää ei tarvitse vilkuilla naapuripöytiin ja miettiä, olisiko jokin toinen annos ollut sittenkin parempi. Splizzeriassa asiakas saa aina kaksi makumaailmaa samalla lautasella, yhden hinnalla. Konseptia on hiottu jo parin vuoden ajan, eli olemme tosissamme haastamassa pikaruokamarkkinoita, hallituksen puheenjohtaja Hautala kertoo.
– Seuraava ravintolamme avataan Helsingin Kaivokadulle myöhemmin keväällä. Tarkoitus on laajentaa ketjua usean ravintolan vuosivauhdilla ja siirtyä kansainvälisille markkinoille. Uskomme, että konseptimme toimii missä päin maailmaa tahansa, toimitusjohtaja, Laurikainen sanoo.

Splizza

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: