Kasvitreffit yhdistävät salolaisia kasviharrastajia

Kasviharrastaja Emma Hietanen vinkkaa kasvinkasvattajalle kolmen K:n neuvon onnistuneeseen kasvattamiseen: tärkeintä on kastelu, ilman kostutin ja kasvilamppu.

Iloinen puheensorina täyttää kahvila Muffiinan, kun Salon seudun kasviharrastajat ovat kerääntyneet kahvilaan sekä tuomaan, vaihtamaan että ostamaan uusia lempikasvejaan sekä vaihtamaan myös kasvienhoitoneuvoja keskenään.

Salolaisen kasviharrastaja Milla Viljalan jo toistamiseen organisoima tapahtuma on tuonut paikalle myös Emma Hietasen.

– Uutta kotia etsivät nämä hoivissani kasvaneet kasvit: kahvipensas, alokasia, kultaköynnös, maija ja hienohelma, Emma Hietanen esittelee, ja kertoo kasviharrastuksestaan:

– Olen harrastanut kasveja nyt vuoden verran. Aloitin vastaanottamalla joitakin ilmaisia kasveja ja nyt olohuoneessani kasvaa viidakko, jonka päätähti on Philodentron golden dragon variegata – niminen köynnösvehka, Emma Hietanen kertoo. Kasviharrastus tuo Hietasen mukaan harrastajalle hyvää mieltä, sillä kasvien kasvattaminen saa aikaan onnistumisen tunteita. Kasviharrastuksesta saa siis sekä hyötyä että iloa.

– Peikonlehdet, alokasiat eli juurakkovehkat ja anthruriumit eli flamingonkukat ovat erityisesti mieleeni. Erikoisimpiin kasveihini kiinnyn, mutta kasvit parantavat myös huoneilmaa. Hietanen kertoo.

Tapahtuman järjestäjä Milla Viljalan ja Kahvila Muffiinan omistaja Niina Kaskisen mukaan huoneilmaa parantavia huonekasveja ovat viirivehka, rönsylilja ja kultaköynnös. Näitä lajikkeita kasvienvaihtotapahtumassa on myös kotia etsimässä.

Kasviharrastaja Milla Viljala vaihtaa myös kasvien hoitoneuvoja tapahtuman lomassa. Viljalalle kasvit ovat paitsi osa arkipäivää, myös keino pitää ihmisiä lähellään.

Milla Viljala on organisoinut Saloon kaivattuja kasvien vaihtotapahtumia.

– Olemme ostaneet kavereiden kesken kimpassa myös erään arvokkaamman kasvin ja kasvatimme siitä jokaiselle pistokkaat. Aina, kun näen kasvin, muistan myös ihmiset.

– On mukavaa nähdä muita kasviharrastajia. Täällä on nytkin mukavasti ihmisiä. Olen aina tykännyt kasveista, ja huonekasvien kasvattaminen on tapa jatkaa kasvien kanssa puuhaamista ympäri vuoden. Nytkin minulla on kymmenkunta tomaatintainta kasvamassa, mutta syksyllä kasvatan näitä, Viljala kertoo, ja viittaa pöydällä odottaviin viherkasvitaimiin.

Kahden kasvin välillä tasapainottavalle tulevalle kasviharrastajalle Viljalalla on vain yksi kysymys:

– Miksi valita, kun voi ottaa molemmat?

Kasvinvaihtotapahtumissaan Milla Viljala onnistui tuomaan seudun kasviharrastajia yhteen ja Niina Kaskinen iloitsee myös kahvilassaan vallitsevasta hyväntuulisesta puheensorinasta. Kiintymys kasveihin yhdistää myös heitä molempia:

– Rakastan kukkasia! Kaskinen huokaisee.

– Ja kaikki kelpaa, kunhan on vihreää, Viljala lisää hilpeästi.

Jonna Hellberg-Pitkänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: