Ruukit & Retket kutsuu lauantaina ruukkikyliin ja Teijon kansallispuistoon

Teijon kansallispuiston upea luonto kutsuu retkeilemään läpi kesän. Lauantaina Ruukit&Retket -tapahtumassa luontoon pääsee myös ohjatusti ja kuvan Matildanjärveen myös uimaan.
Teijon Alueen Kyläyhdistys ry on rakentanut Kuntoportaat laskettelukeskuksen Teijo Ski & Action Parkin läheisyyteen. Kuntoportaiden viralliset avajaiset alkavat klo 14 ja ohjelmassa on musiikkia, puheita ja kuntoporrastreenit.

Teijon kansallispuiston ja ruukkikylien Kirjakkalan, Teijon ja Mathildedalin kesäkausi avataan lauantaina.

Hyvinvointiin, retkeilyyn ja kulttuuriin painottuva Ruukit & Retket -tapahtuma järjestetään tänä keväänä toista kertaa.

Teijon kansallispuistossa voi osallistua opastetuille retkille, vuokrata välineitä, tutustua luontopolkuihin ja ihailla alueen upeaa luontoa.

Järjestäjät kertovat tiedotteessa, että Mathildedalissa, Teijolla ja Kirjakkalassa vieraita odottaa monipuolinen kokonaisuus taidenäyttelyitä, käsityöpajoja, opastettuja ruukkikierroksia ja muuta ohjelmaa.

Metsähallituksella on Teijon kansallispuistossa useita yhteistyökumppaneita palvelemassa luonnossa liikkujia Kirjakkalassa toimivan Extreme Funin ohjelmassa on lauantaina melontaa ja saunomista sekavuoroissa.

Teijon Arkilta lähtee Retki Teijon kansallispuistoon, Sahajärven puistometsään. Retkellä ihastellaan Sahajärven puistometsää päätyen järven rannalle 30 minuuttiseen rentoutushetkeen sointukylvyn muodossa.

Teijon luontokeskuksen kahvila ja vuokraamo ovat avoinna. Matildanjärven rantasauna lämpiää yhteisen saunavuoron merkeissä. Kahvila on avoinna, samoin välinevuokraus.

Natura Viva järjestää opastetun fatbike -retken ja Kohde Outdoor toteuttaa päivän aikana Aistipolun ja Matildajärven kierroksen, joiden lähtöpaikkana toimii Matildanjärven parkkipaikka.

Muurahaispolku (1,3 km) löytyy Luontokeskuksen läheisyydestä. Omatoiminen luontopolku on suunnattu pienemmille lapsille.

Teijon Alueen Kyläyhdistys ry on rakentanut Kuntoportaat laskettelukeskuksen Teijo Ski & Action Parkin läheisyyteen. Kuntoportaiden viralliset avajaiset alkavat klo 14 ja ohjelmassa on musiikkia, puheita ja kuntoporrastreenit.

Kirjakkalan kylällä urheilukentällä on Kullanpuun järjestämä avoin juoksutapahtuma – Kullanpuun viesti.
Osallistumalla voi tukea Salon Vilppaan ja Kirjakkalan Alun toimintaa. Samalla pääseee kohottamaan oman yrityksen, kaveriporukan, perheen tai muun vastaavan porukan kuntoa ja yhteishenkeä.

Teijon kylällä opastettuja kyläkierroksia järjestävät Teijo Cafe & Bakery Oy/Ravintola Teijon Arkki ja Teijon Masuuni.

Teijon kirkko on avoinna Teijon Alueen kyläyhdistyksen toimesta ja lisäksi Teijon Masuunissa ovat avoinna myös taide- ja käsityöputiikki sekä viisi taidenäyttelyä, joihin on vapaa pääsy.

Perheille sopivaa ohjelmaa tarjoaa lisäksi Teijon Talli, jossa voit tutustua kotieläinpihaan sekä osallistua talutusratsastukseen.

Mathildedalin kylällä voi osallistua Café Mathildedalin järjestämälle ruukkikierrokselle tai osallistua lapsille suunnattuun kuvabingoon. Ruukkitehtailla on Teijon Tehtaat Vuosisatojen Saatossa -historianäyttely avoinna. Mathildedalin keskuspuistossa voi pelata ulkona Adventure MiniGolfia, Padelia tai Tennistä.

Kylän kahvilat ja ravintolat ovat avoinna.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: