Katja Taimela kannustaa suomalaisia äänestämään eurovaaleissa

Katja Taimela vappupuhe
Kansanedustaja Katja Taimela puhui vasemmiston yhteisessä vappujuhlassa Salo torilla.

Salossa vasemmiston yhteisessä vappujuhlassa puhunut kansanedustaja Katja Taimela muistutti kuulijoita tulevien Euroopan parlamentin vaalien tärkeydestä Suomelle.
– Omassa työssäni huomaan, miten suuri osa lainsäädännöstä tulee tavalla tai toisella EU:sta. Se vaikuttaa paljon kansalliseenkin lainsäädäntöön. Siksi minusta on erityisen tärkeää, että Suomea EU:ssa edustaa mahdollisimman osaava joukko, Taimela sanoi.
Eurovaalit on Taimelan mukaan paikka, jossa suomalaisten pitää olla terveellä tavalla itsekkäitä ja huolehtia siitä, että edustajat toimivat parhaalla mahdollisella painoarvolla äänestäjien eduksi. Eurovaalit ovat perinteisesti olleet kaikkein vähiten puolueita ja äänestäjiä kiinnostaneet vaalit, mikä on näkynyt julkkisehdokkaiden suuressa määrässä ja alhaisessa äänestysaktiivisuudessa.
– Tällä kertaa puolueet ovat terästäytyneet ja laittaneet kärkikaartiaan ehdolle ministereistä alkaen. Meidän tulee valita Euroopan parlamenttiin mahdollisimman osaavia edustajia. Tätä kautta varmistamme omat etumme, koska EU:n lainsäädäntö tulee yhä useammalla tavalla vaikuttamaan arkeemme. Nyt tehdään linjanvetoja kauas tulevaisuuteen. Äänestäminen on tapa olla mukana vaikuttamassa siihen, mihin suuntaan yhteinen Eurooppamme kehittyy, Taimela sanoi.
Taimela katsoo myös, että Eurovaalit ovat tärkeä linjanvedon paikka.
– Viimeiset vuodet Eurooppalaista yhteisöä ja sen lainsäädäntöä on viety eteenpäin oikeistolaisten voimien johdolla. Ja se on näkynyt.
Euroopan parlamentin Taimela haluaa tulevalla kaudella keskittyvä olennaiseen.
– Kurkun käyryyteen vaikuttavia pikkunäppäriä säännöksiä ei tarvita sotkemaan kansallista arkea ja totuttuja tapoja. EU:n on nyt laitettava kuntoon suuret linjat. Sen on määriteltävä politiikkansa uudelleen suhteessa vapauteen.
Paljon on tehty pääomien liikkumisen esteiden purkamiseksi, talouden vapauttamiseksi ja yritysten toimintavapauksien edistämiseksi. Nyt on aika keskittyä ihmiseen ja ihmisen vapauksien kehittämiseen. Se tarkoittaa pieniä askelia takaisinpäin talouden vapauden suhteen.
Hänen mukaansa talouden vapautuminen on luonut edellytyksiä kasvulle, mutta sen vastapainona kiristyvän kilpailun oloissa toimintoja on siirretty halpatuotantomaihin ja työehtoja yritetään koko ajan höllentää.
– Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että suomalainen työntekijä joustaa ja maksaa talouden murroksen kovaa hintaa. Tämä kehityskulku on käännettävä. Euroopan Unioni on erinomainen foorumi, kun ratkaistavana on rajat ylittäviä ongelmia. On erittäin tärkeää saada veronkierto ja harmaa talous kuriin koko Euroopan alueella. Samoin työehdot pitää saada samalle viivalle.
On kohtuutonta, että Suomessa, missä työläisillä on säälliset olot, joudutaan tekemään korjausliikkeitä.
– Kansainvälinen yhteistyö voisi toimia parhaimmillaan niin, että korjaustoimenpiteet tehtäisiin siellä, missä työehdoissa on puutteita. Liian usein mennään kuitenkin lyhytjänteisen talouspolitiikan mukaan. Pitkällä jänteellä hyvinvoiva työntekijä on yrityksen kilpailukyvyn takuumies, Taimela sanoi.
Menestyvä yrittäjä on työntekijän paras kaveri ja samoin hyvinvoiva työntekijä on yrittäjän paras kaveri.
– Olisi hyvä löytää tämä yhteishenki ja ponnistella samaan suuntaan. Tarpeeton vastakkainasettelu on haitallista ja siitä tulisi luopua. Toki eriäviäkin intressejä luonnollisesti on, Taimela sanoi.

 

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: