Keskuspuisto oiva lisä Mathildedalin kesän aktiviteetteihin

Sofia ja Tapio Rantanen kiersivät Adventure Golfia samaan aikaan Julia Elersin ja Kian Lehtosen kanssa.

Pekka Mäenpää

Viime torstaina avattu Mathildedalin Keskuspuisto lepää parhaillaan helteessä kuten koko Teijon Ruukkikylien alue.
Aivan kansallispuiston kupeessa sijaitseva aktiviteettikokonaisuus on saanut avajaisviikollaan odotetusti mukavan suosion. Erityisesti kauniisti rakennettu Adventure Golf, mutta myös tennis- ja padelkentät ovat olleet aktiivisessa käytössä avaamisesta lähtien.

Maanantai-iltana golfkenttää kiertäneet Sofia ja Tapio Rantanen nauttivat osin puiden varjossa kulkevista väylistä. Salolaiskaksikko oli tullut varta vasten kokeilemaan itselleen uutta lajia.
– Tosi upea paikka. Siisti ja hoidetun näköinen, kaksikko luonnehti puttaamisen keskellä.
Siuntiolaiset kaverukset Julia Elers ja Kian Lehtonen olivat viettämässä kesää Kianin mummolassa parinsadan metrin päässä Keskuspuistosta.
– Olen käynyt täällä Mathildedalissa lapsesta saakka. Tämä paikka on nyt aivan erinäköinen, kiva että kylään on saatu uusia harrastusmahdollisuuksia, Kian sanoo.

Keskuspuiston tarina sai alkunsa, kun joukko Mathildedalin vakinaisia ja vapaa-ajan asukkaita harmitteli, miten puiston tenniskentät oli päästetty rapistumaan pelikelvottomiksi ja miten koko puistoalue muutenkin oli siivoton ja rapistunut.
Nyt nurkat ovat kunnossa ja Mathildedalin kylä on jälleen astetta kiinnostavampi matkakohde.
Kokonaisuuden perustajiin kuuluvat Tuomo Holm ja Matti Mäki-Koivisto katselivat maanantaina Keskuspuiston kahvion terassilla kuinka väki viihtyi pelaamassa ja miten monet ohikulkijat kävivät katsastamassa paikan sijainnin ja parkkipaikan.
– Tuolla tenniskentällä on parhaillaan myös pari meidän yhtiön perustajaa pelaamassa, Holm huomasi.
Kaksikko kertoo, että tenniskenttien kunnostamisesta innostunut porukka ryhtyi heti aluksi pohtimaan koko alueen harrastus- ja ajanviettomahdollisuuksia. Mitä muuta uutta alueelle voisi tuoda.
– Aika nopeasti tuli mieleen padel, joka on jo vuosia ollut suosiossa Euroopassa ja viime vuosina myös täällä Suomessa.
Tämän jälkeen ryhmä pohti, mitä muuta uutta koko perheelle sopivaa tekemistä alueelle voisi tuoda.
– Edellisenä kesänä eräs porukkamme jäsenistä oli Ahvenanmaalla lomaillessaan nähnyt venesataman liepeillä aivan uudenlaisen minigolfradan Adventure Golfin. Kun porukalla tutustuttiin asiaan, niin tuli valtava innostus, että tässähän olisi mukavaa ajanvietettä kaikille, Holm ja Mäki-Koivisto kertovat.
Myös tenniskentät korjattiin ja uudistettiin.
– Jos tennis ja padel ovat urheilullisempia harrastuksia, niin Adventure Golf on kivaa tekemistä kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se nostaa minigolf-kokemuksen aivan uudelle tasolle. 12-reikäinen rata on monimuotoinen ja täynnä yllätyksiä kaikille pelaajille.

Tämän viikon perjantaina padeliin voi tutustua Mathildedalissa asiantuntijan opastuksella.
– Tennis- ja padelkentille on ajanvaraus netissä, golfia pääsee pelaamaan tulemalla paikan päälle. Olemme voineet palkata tänne kesän ajaksi oman kylän nuoria kesätöihin, mikä on myös mukava asia.
Holm ja Mäki-Koivisto kertovat, että yhtiön osakkaat eivät odota sijoitukselleen suuria tuottoja hyvän mielen lisäksi.
– Keskuspuisto palvelee niin kyläläisiä kuin mökkeilijöitä ja matkailijoita. Tässä on mukava terassillinen kioski-kahvila, josta ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa, varata golfkierroksen sekä vuokrata mailat.

Matti Mäki-Koivisto ja Tuomo Holm iloitsevat uudistetun Keskuspuiston saamasta suosiosta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: