Kirjastoista löytyy valinnanvaraa kesälukemiseksi

Kukka Kalin perheineen käy viikoittain kirjastossa. Mukana lapset Felix, Ninja ja Ukko.

Martina Vara

Salon pääkirjastossa on nyt valinnan varaa. Kun kirjaston ovet jälleen aukesivat kesäkuun alussa, ei oletettua suurta lainaajamäärää tullutkaan.             
– Meillä oli toukokuun kaksi viimeistä viikkoa kirjasto auki erityisjärjestelyin. Asiakkaat saivat palauttaa ja hakea varatut kirjat rajatulta alueelta. Olimme varautuneet suurempaan lainaajamäärään kirjaston palattua normaaliin aukioloon, mutta ihmiset ovat olleet todella maltillisia. Tällä hetkellä hyllyt ovat kirjoja täynnä, kaikkea on runsaasti saatavilla, jopa kesän yleensä lainatuimmista eli dekkareista on mistä valita, kertoo kirjastonjohtaja Säde Vainio-Stén.
Heinäkuussa lainaajamäärien arvellaan lisääntyvän lomien ansiosta. Äänikirjat eivät suosiostaan huolimatta ole ylittäneet kirjojen tai aikakausilehtien lainausmäärää. Sen sijaan taas aikakausilehtiä lainataan hieman kirjoja enemmän. 

Lapsille on meneillään kesälukukampanja ”Pituutta Lens Lohikäärmeelle” 31. elokuuta saakka. Tarkoituksena on saada lapset lukemaan hieman enemmän. Kun on lukenut kolme kirjaa, saa kirjastosta yhden värikkään suomun joka lisätään lohikäärme Lensin pyrstöön. Näin saadaan Lens kasvamaan isoksi ja vahvaksi. Lukeneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja. Lasten kesälukukampanjaan voi osallistua myös Halikon ja Muurlan kirjastoissa.

Kukka Kalin oli käymässä kolmen lapsensa kanssa kirjastossa.
– Käymme viikoittain kirjastossa. Minä olen päättänyt tehdä kaikki omat vaatteeni tänä vuonna ja siksi lainaan usein käsityölehtiä. Rakastan myös ruoanlaittoa ja mielestäni keittokirja konkreettisesti on nopeampi, helpompi ja aikaa säästävämpi kuin internetin kautta haettava resepti. Internetissä jää usein hakemaan ja vertailemaan reseptejä, jolloin aikaa saattaa kulua tarpeettoman kauan, kertoo Kukka. 
Kukka Kalin ja Mikko Virtaperko lukevat lapsilleen joka ilta iltasadun. Felix (8), Ukko (6) ja Ninja (4) eivät suinkaan tyydy kaikille yhdessä luettuun satuun vaan kaikille luetaan erikseen oma satu, itse valitusta kirjasta. Aikaa illalla saattaa vierähtää 2-3 tuntiakin. Kukka muistelee itse miten kivaa oli kun isä luki aina iltasadun. Se myöskin rauhoittaa mukavasti illan ja sadusta on mukava jutella jälkeenpäin lasten kanssa. Usein sadun sisältöä sovelletaan myös leikkeihin. Kirjat lisäävät myös lasten mielikuvitusta, ruokkivat luovuutta ja rikastuttavat sanavarastoa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: