Kierrätystaiteilija Prince Toffan näyttely Linjurissaosa Taiteiden Yän kansainvälistä kulttuurinvaihtoa

Viidennessä Taiteiden Yässä nähtiin ensimmäistä kertaa myös kulkue, jota kierrätysasuun pukeutunut taiteilija Prince Toffa johdatti kohti toria. Kierrätystaiteen näyttely on avoinna kauppakeskus Linjurissa syyskuun puoleen väliin saakka.

Salossa vietettiin viime torstaina vilkasta ja värikästä Taiteiden Yätä.

Yksi Yän uutuuksista oli tekijöiden yhteinen kulkue Helsingintieltä torille. Matkaa johtanut beniniläinen taiteilija Prince Toffa johdatti illan aikana ison joukon taiteen ystäviä kauppakeskus Linjurissa avatun näyttelynsä pariin.

Esillä on ainutlaatuinen kokonaisuus taiteilijan luomia asuja ja teoksia. Kaikki näyttelyn teokset on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista ja jätteistä.

Kävijät ihastelivat muun muassa muovipusseista valmistettua laahuksellista iltapukua ja näyttelytöiden värikkyyteen ja iloisuuteen.

Näyttely on samalla myös myyntinäyttely ja sen koordinoinnista vastaa Hannele Kivikoski.

Prince Toffan aiempia näyttelyitä on ollut muun muassa Lontoon, New Yorkin ja Pariisin tunnetuissa nykytaiteen näyttelytiloissa. Pääosan teoksista taiteilija valmistaa kotimaassaan Beninissä, mutta hän tuottaa taidetta myös näyttelyiden ohessa.

Tarkoituksena onkin pitää Salon-näyttelyn aikana työpaja, jossa on mahdollista työstää erilaisia, kierrätettyjä materiaaleja.

Toffan näyttely liittyy viidettä kertaa Salossa järjestettävän Taiteiden Yä -tapahtuman laajentuneeseen monikulttuuriseen ohjelmistoon.

Kauppakeskus Linjurissa oli tapahtuman aikana runsaasti muutakin toimintaa, kuten Kierrätyskuningatar Hannele Ruposen työpaja ja Kulttuurikirppis, jossa oli myynnissä taidetta, teatteria ja erilaisia elämyksiä.

Prince Toffan kierrätystaiteen näyttely on avoinna Linjurissa 16. syykuuta saakka.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: