Lohikaloille rakennetaan uusia lisääntymisalueita Salossa

Latokartanonkosken kunnostustöiden tavoitteena on tehdä koskiin useita kutusoraikkoa eli lohikaloille sopivia lisääntymisalueita. Kuva: Antti Karppinen / Metsähallitus

Metsähallitus on aloittanut Latokartanonkosken kalastuskohteen kunnostustyöt tänään maanantaina. Kolmeen koskeen rakennetaan lisääntymis- ja pienpoikasalueita lohelle ja taimenelle. Operaatio maksaa 25 000 euroa, ja sen päärahoittajana toimii ELY-keskus. Yhteensä kalastuskohteiden virtavesiä kunnostetaan valtion alueilla tänä vuonna 186 000 eurolla.

Latokartanonkosken kunnostustöiden tavoitteena on tehdä koskiin useita kutusoraikkoa eli lohikaloille sopivia lisääntymisalueita. Lisäksi kalojen pienpoikasille rakennetaan suojaisia ja virtaukseltaan sopivia elinympäristöjä.

-Panostamme nyt erityisesti suojaisten ja ravinteikkaiden sivu-uomien vesitykseen. Sitä kautta poikasten selviytymismahdollisuudet paranevat ja lohikalojen luonnontuotanto vahvistuu ajan mittaan, kalastuksen erityisasiantuntija Veijo Honkanen sanoo.

Latokartanonkoski on Metsähallituksen uusin kalastuskohde, joka avattiin viime keväänä. Historiallinen kohde sijaitsee Kiskonjoessa, johon nousee merilohia ja -taimenia kudulle.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: