Koronarokotusten aikataulutus ja järjestelyt Salossa

Salon kaupunki on julkaissut riskiryhmien koronarokotusten aikatauluja. (Arkistokuva)

Salon kaupunki tiedottaa riskiryhmien koronarokotusten aikatauluista.

Ajanvaraus kotona asuvien 85 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien koronarokotuksia varten avautui maanantaina, ja rokotukset alkavat ensi viikolla. Saloon saadaan viikoilla 8 ja 9 noin 800 rokoteannosta, jotka käytetään tämän ryhmän rokotuksiin.

Koko ikäryhmä on saanut tai saa kotiin kirjeen, jossa kerrotaan, miten rokotusaika varataan. Kaikkia kirjeitä ei ole postitettu yhtä aikaa, jotta ajanvaraus ei ruuhkautuisi. Vasta kun kaikki tähän ikäryhmään kuuluvat ovat saaneet rokotusajan, aloitetaan seuraavan ikäryhmän eli kotona asuvat 80 – 84 -vuotiaiden rokotusaikojen varaus. Myös tämä ikäryhmä saa vielä erillisen ohjekirjeen kotiin.

Riskiryhmien rokotukset alkavat viikolla 9. Sähköinen ajanvaraus avautuu ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville 65-69-vuotiaille maanantaina 22.2. Riskiryhmien rokotukset aloitetaan vanhemmasta ikäryhmästä, ja rokotteena käytetään Astra Zenecan rokotetta, jota suositellaan alle 70-vuotiaille. Tätä rokotetta saadaan aluksi vain pieniä määriä kerrallaan. Lääketieteellisten riskiryhmien määrittely löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta.

Rokotusajat varataan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi, mutta myös puhelinajanvaraus on käytössä. Ajanvarauksen puhelinnumero on 02 772 3605. Ajanvaraus on avoinna maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 8-15. Ajanvaraus toimii takaisinsoittojärjestelmällä.

Ajanvarausnumerosta annetaan rokotusaikoja vain rokotusvuorossa olevaan ryhmään kuuluville. Kaupunki muistuttaa, että numero ei ole neuvontanumero, vaan käytössä ainoastaan ajanvarausta varten. Oman terveysaseman ajanvaraus palvelee kaikissa koronaan liittyvissä kysymyksissä maanantaista perjantaihin, ja viikonloppuisin klo 8-16 on käytössä koronaneuvonta numerossa 02 772 3023.

Salossa on käytössä yksi rokotuspiste eli Saktan kiinteistö osoitteessa Karjalankatu 2-6. Syynä tähän ovat koronarajoitukset ja rokotteisiin liittyvä logistiikka sekä rokotteiden käsittely- ja säilytysvaatimukset.

Rokotustilan sekä rokottamisen jälkeisen seurantatilan on oltava riittävän suuria, jotta turvavälit voidaan säilyttää. Tiloihin on oltava esteetön kulku, ja lääkäripäivystyksen on hyvä olla lähellä mahdollisten rokotusreaktioiden varalta. Myös vartijapalveluiden käyttö on taattava koronarajoitukset huomioiden.

Tällä hetkellä käytössä olevan Pfizer Biontech -rokotteen kuljetus, säilytys ja käyttöönotto on haasteellista. Rokote vaatii ultrakylmän pakkasen, ja Saloon rokote kuljetetaan sulatettuna jääkaappilämpötilaan. Rokotteiden kuljetukset on pyrittävä pitämään mahdollisimman lyhyinä ja tasalämpöisinä, koska rokotteen mRNA (lähetti-RNA) hajoaa erittäin herkästi.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: