Kotimaiset Warmos-lämmittimet valmistetaan Muurlassa

Warmos Lämmitys Oy:n toimitusjohtaja Kirsi Ruohonen kertoo, että Warmoksessa työskentelee tällä hetkellä viisi henkilöä. – Olemme pystyneet työllistämään lisää henkilöitä. Meillä on hyvä tiimi, jonka kanssa on kivaa tehdä töitä yhdessä.

Muurlassa sijaitseva Warmos Lämmitys Oy valmistaa öljytäytteisiä lämmittimiä, joiden valmistaminen on aloitettu jo 40 vuotta sitten. Toimitusjohtaja Kirsi Ruohonen kertoo yrityksen aiemmin olleen nimeltään Mauri Wallius Oy.
-Aiemmin tuotteet tunnettiin nimellä Termel. Mauri Wallius Oy osti Warmos-liiketoiminnan vuonna 2009, jolloin tuotantolaitteet siirrettiin Kokemäeltä Muurlaan. Päätimme ostaa myynnissä olleen yrityksen yhdessä kahden yhtiökumppanini kanssa joulukuussa 2020. Päätökseen vaikutti hyvä ja laadukas tuote, joka on myös kotimainen. Nimi Warmos palasi samalla käyttöön, sillä se kuvastaa tuotteitamme.
-Öljytäytteiset lämmittimet voidaan yhdistää mihin tahansa lämmitysjärjestelmään ja niiden lämpö on miellyttävän tasaista. Ne soveltuvat saneerauskohteisiin, mutta myös uusiin asuntoihin. Isojen ikkunoiden alapuolelle asennettuna ne poistavat vedontunnetta. Lämmittimemme ovat hyvä vaihtoehto myös niille, jotka luopuvat vanhoista öljykattiloista. Tällaiseen remonttiin on tarjolla tukea kolmea vaihtoehtoista kautta. Näitä ovat ELY-keskuksen öljylämmityksestä luopumiseen kohdistettu avustus, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran energia-avustus sekä verotuksen kotitalousvähennys, Ruohonen kertoo.

Muurlassa asuva Ruohonen kertoo sähkötukkujen olevan Warmoksen suurin asiakasryhmä.
-Puolen vuoden tutustumisjakson ja kesälomien jälkeen olen aloittanut varsinaisen myyntityöni. Sähköala on ollut minullekin uutta ja henkilökohtaiset tapaamiset asiakkaiden kanssa ovat tärkeitä. Se on tunnettuuden kasvattamista, johon haluan satsata. Meillä on vientimaina Hollanti ja Ruotsi ja näen siinäkin kasvupotentiaalia.

Ruohosella on yrittäjätaustaa ja runsaasti kokemusta kehittämisestä.
-Olen ollut töissä automaatioteollisuusalan perheyrityksessä vuoteen 2008 saakka, jolloin yritys myytiin pois. Tein pk-yritysten kehittämisprojekteja ja toimin vientipäällikkönä, kunnes siirryin Teijo-Taloille toimitusjohtajaksi. Sen jälkeen olen työskennellyt Salon kaupungilla elinkeinokehittämisen parissa. Minua kiinnostaa yritysten kokonaisvaltainen kehittäminen. Pk- ja mikroyritykset ovat lähellä sydäntäni, Ruohonen kertoo.

Uuden omistajuuden myötä Warmos on jo ottanut monia kehitysaskelia ja uudistumiseen satsataan myös tulevaisuudessa.
-Haluamme olla tuomassa yritystä tähän päivään. Siihen kuuluu jouhevampien työstöprosessien käyttöön ottaminen, runkotuotannon uudistaminen ja kenties investointien tekeminen pienin askelin. Yrityksen logo on muuttunut ja meillä on käytössä myös uusi taloudenhallintajärjestelmä, minkä myötä pystyn nyt tekemään töitä ja pysymään ajan tasalla myös reissussa ollessani.

Suunnitelmat tuotepakkauksen uudistamisesta niin, että siitä tulisi täysin kierrätettävä, ovat juuri valmistumassa. Pakkaukset ovat tulossa käyttöön vuoden loppuun mennessä.

Ruohonen kertoo Warmoksen tekevän yhteistyöprojekteja Turun yliopiston, Turun ammattikorkeakoulun ja Salon seudun ammattiopiston kanssa.
-Opiskelijat ovat laskemassa meidän yrityksemme hiilijalanjälkeä, sekä ideoivat tuotantoprosessien ja alihankintaketjun kehittämistä. He tekevät myös kilpailija-analyysin, jollaisia olen aiemmissakin tehtävissäni teettänyt. Sen myötä on ollut hienoa saada uusia näkökulmia, Ruohonen sanoo.

Warmoksessa työskentelee tällä hetkellä viisi henkilöä.
-Olemme pystyneet työllistämään lisää henkilöitä. Meillä on hyvä tiimi, jonka kanssa on kivaa tehdä töitä yhdessä. Työntekijät ovat kehitysmyönteisiä, he ideoivat uutta ja miettivät muun muassa varastoinnin uudistamista. Mielestäni on tärkeää, että yritys pystyy tarjoamaan opiskelijoille myös harjoittelupaikkoja.

Kotimaisuus on asia, jonka Ruohonen haluaa jatkossakin olevan yrityksen toiminnan kulmakivenä.
-Olemme hakeneet Warmokselle Suomalaisen Työn Liitolta Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä. Sen myötä sitoudumme muun muassa laittamaan puolet myyntivoitosta yrityksemme toiminnan kehittämiseen. Tuotteilla on myös suomalaisuudesta kertova Avainlippu-merkki, Ruohonen sanoo.

Maritta Määttänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: