Kurpitsalyhtyjen peltoaukeasta kokonaisiksi Kurpitsaviikoiksi

Iina Rannikko kertoo kurpitsakauden päättävän Rannikon puutarhan sesongin. Oikealla lyhtyjen tunnelmointia viime syksyltä.

Rannikon puutarhan ideoima kurpitsalyhtyjen tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa. Lokakuisen tempauksen kävijämäärät ovat yllättäneet salolaiset vuosi toisensa jälkeen: kurpitsat ovat päässeet uutisten loppukevennyksiin asti ja samalla koko Suomen tietoisuuteen.

Tapahtuman saaman iloisen palautteen myötä tempausta on haluttu laajentaa. Kurpitsat alkavat ilmestyä Halikon kirkon takaisille pelloille ensi maanantaista alkaen ja hehkuvat pimeiden syysiltojen ilona sunnuntaihin 24. lokakuuta asti.

Tänä vuonna mukana organisoimassa on myös Halikon Yrittäjät. Idea yhdistyksen ja Rannikon puutarhan yhteistyöhön tupsahti esiin Facebookissa aivan sattumalta, mistä kaikki lähti liikkeelle tämän vuoden keväällä.

– Tapahtuman nimi ”Kurpitsaviikot” on itsessään uutta, se on vakiinnutettu tänä vuonna. Halikon Yrittäjät ovat ikään kuin auttaneet brändäämään tapahtumaa ja järjestämään monipuolista Salon seudun yrityksien välistä yhteistyötä, kertoo Halikon Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Isopuro.

Siinä missä tempauksen idea, kurpitsojen kasvattaminen ja pääasiallinen tapahtumajärjestäminen on Rannikon puutarhan omistajan Esa Rannikon aikaansaannosta, Halikon Yrittäjät ovat tapahtumassa sen taustavaikuttajana.

– Mukana on tänä syksynä seitsemän paikallista yrittäjää, Salon kaupunki sekä Salon seudun ammattiopisto ja koulun visualisti- ja matkailualan opiskelijat. Uusien yhteistyösuhteiden myötä olemme muun muassa pidentäneet ravintoiden ja kahviloiden aukioloaikoja illan hämärissä liikkuvia matkaajia varten ja tänä vuonna liikennettä ja pysäköintejä on mietitty erityisen paljon, jotta siitä saataisiin mahdollisimman sujuvaa. Salon Urheiluautoilijat ry on auttamassa liikenteen ohjaamisessa joka päivä kello 17–20 välillä, Päivi selventää.

Aikaisemmin tapahtumasta viestittiin lähinnä Facebookissa. Tänä syksynä sille on rakennettu omat verkkosivut helpottamaan kaiken oleellisen tiedon löytämistä ja kertomaan Kurpitsaviikkojen aikana järjestettävästä toiminnasta. Sivut löytyvät osoitteesta www.kurpitsaviikot.fi.

– Kyselyjen perusteella ihmisiä on tullut jopa pohjoisesta asti katsomaan lyhtyjä. Tähän mennessä turkulaiset ja pääkaupunkiseutulaiset ovat kuitenkin osoittautuneet innokkaimmiksi kävijöiksi, Päivi paljastaa.

– Ajatuksenamme on, että jos tapahtuma toimii ihanteellisesti näillä uusilla suunnitelmilla, ottaisimme jatkossa mielihyvin tapahtumaan mukaan lisää paikallisia yrittäjäkumppaneita. Tämä vuosi on hieman sellaista uteliasta kokeilemista. Kun keväällä Halikon Yrittäjien tiedottajan Tea Vasströmin kanssa pohdiskeltiin tapahtumaan uusia ideoita, olimme oitis halukkaita kehittelemään jotain sellaista, mikä nostattaisi myös yritysyhdistyksen yhteishenkeä ja loisi kivaa positiivista menoa ja meininkiä Saloon. Tämä Kurpitsaviikot tuli siinä mielessä kuin tilauksesta. Joten oikein toiveikkaasti suhtaudumme siihen, mitä seuraavaksi tapahtuu, Päivi kiteyttää.

Halikon Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Isopuro on mielissään uudesta yrittäjien ja yritysten välisestä yhteistyöstä. – Syksyn pimeinä iltoina ihmiset kaipaavat piristystä arjen keskelle. Olen tyytyväinen siihen, että tällainen tapahtuma ja hienot verkostot ovat syntyneet salolaisten iloksi!

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: