Kuusjoella juhlitaan 200-vuotiasta kirkkoa

Kuusjoki-seura on aktiivisesti mukana kirkon 200-vuotisjuhlajärjestelyissä.

Kuusjoella vietetään sunnuntaina kirkon 200-vuotisjuhlaa juhlajumalanpalveluksessa.

Messussa saarnaa piispa Mari Leppänen ja eri tehtävissä on mukana koululaisia, kirkkokuoro ja alueen työntekijöitä.

Aluekappalainen Suvi Laaksonen kertoo, että Kuusjoen kirkon juhlamessussa on käytössä sitä varten tehdyt uudet kirkkotekstiilit. Kirkonmenojen jälkeen kirkonmäellä nautitaan juhlakahvit ja tutustutaan makasiinin kesänäyttelyihin.

– Ihmiset Kuusjoella ovat lähteneet innolla mukaan juhlimaan 200-vuotiasta kirkkoa. Alueen yhdistykset lupautuivat heti mukaan juhlajärjestelyihin ja ideoivat esimerkiksi juhlamaton maalauksen, Laaksonen kertoo.

Kyläläiset ovat mukana monessa myös  varsinaisena juhlapäivänä helluntaina.

– Kivimakasiinille tulee upeat kirkon historiaan ja elämään liittyvät näyttelyt ja kirkon historiaan liittyviä valokuvia. Lisäksi makasiini toimii yhtenä kahvituspisteenä ja kesäkahvila on juhlapäivänä auki iltapäivään asti.

Kuusjoen koululaiset maalasivat viime viikolla yhdessä Kuusjoki-seuran aktiivien kanssa makasiinilta kirkolle johtavaa ”juhlamattoa” asvalttiin.

– Matto symboloi hienosti ihmisten yhteyttä omaan kirkkoonsa, kirkkotietä ja kotiseuturakkautta, Laaksonen sanoo.

Hän iloitsee Kuusjoen alueen ihmisten vahvasta halusta toimia oman yhteisön hyväksi.

Kuusjoki-seuran puheenjohtaja Leena Raukola maalasi muiden kyläyhdistyksen aktiivien ja koululaisten kanssa räsymattoa makasiinin edustalla viime perjantaina.

– Kuusjoki-seura on tässä ideoijana ja olemme hankkineet myös maalit. Saimme koululaiset mukaan. Kirkon jalkakäytävälle tulee vielä uusi matto, siinä on hyvä myös piispan astella sunnuntaina kirkkoon.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: