Lastenkulttuurin maaliskuu hyvässä vauhdissa

Lastenmusiikkiyhtye Mallan matkassa esiintyy sunnuntaina 20.3. klo 15 kansalaisopiston teatteriluokassa. (Muokattu 10.3.2022: Tapahtuman ajankohta vaihtunut 13.3. -> 20.3.)

Lastenkulttuurin maaliskuu on täynnä mielenkiintoista tapahtumaa eri puolilla Saloa.

Perniön museossa vietettiin sunnuntaina Lastenpäivää. Ohjelmassa oli yleisöopastuksia, valokuvasuunnistusta ja potrettipaja.
Lapset saivat tehdä myös omia museoasetelmia ja kirjoittaa sulkakynällä.

Perniön uudistuneen museon näyttelyssä tutustuttiin Perniön rikkaaseen esihistoriaan, kylien, kartanoiden ja ruukkien elämään, tiestöön ja reitteihin sekä tavallisten perniöläisen elämään.

Valokuvataiteilija Niclas Warius on elävöittänyt näyttelyä jännittävällä installaatiolla valokuvineen ja kuriositeettikabinetteineen.
-Viime viikolla täällä kävi Saurun koulun ekaluokkalaisia, jotka tekivät innostuneina omia asetelmiaan. Yksi koululaisista nimesi asetelmansa ”piknikiksi hautausmaalla”, Warius kertoo.

Ville Laitinen ajeli Peik ja Tuovi Tiaisen kanssa Perniön museon Lastenpäivään Taalintehtaalta.

Taalintehtaalta Perniöön ja Lastenpäivään saapuneet Peik ja Tuovi Tiainen kampesivat itsensä hyvässä järjestyksessä ulos Ville Laitisen parkkeeraamasta autosta.
-Ei ihan tiedetä mihin olemme menossa. Tulimme, koska täällä on tuttu järjestäjä ja mielenkiintoinen työpaja, Ville kertoo.

Peik ja Tuovi ovat kokeneita museokävijöitä.
-Osallistumme tällaiseen elävään toimintaan aina kun pääsemme. Kemiössä Sagalund ja Taalintehtaan Ruukinmuseo ovat meille tutumpia.

Salon Teatterissa vietettiin lauantaina Tapahtumien Tapahtumaa, joka piti sisällään satutuokion, sirkusta, tippukivitapaushahmoja ja hyvää musiikkia – ainakin.

Tulevana lauantaina alkavat Kulttuuritila Näkkärin kevään Lasten lauantait. Ensimmäisenä esiintyjänä nähdään klo alkaen Mamia Companyn tanssisatu Kisu Pikkulainen Vaarojen varjoissa.

Kulttuurituottaja Sini Lundgrén kertoo, että Mamia Company on kiertävä nykytanssiteatteri, jonka perustivat syksyllä 2014 aviopari koreografi & ohjaaja Nina Mamia sekä näyttelijä Kasperi Nordman.
-Kisu Pikkulainen vaarojen varjoissa on vuorovaikutteinen tanssisatu yksinäisyydestä ja perheen tärkeydestä. Tarinassa perhe Pikkulainen on pakannut tavaransa ja on aika palata kesän jälkeen mökiltä kaupunkiin. Kesäkissa Kisu Pikkulainen jää kaikessa tohinassa huomaamatta mökille. Tästä alkaa Kisun seikkailu lankakerien ja lakanoiden maailmassa. Pääseekö Kisu lopulta perheensä luo?

Sunnuntaina 20.3. klo 15 alkaen Ylhäistentiellä Kansalaisopiston Teatteriluokassa kuullaan Mallan matkassa -yhtyeen keväinen konsertti. (Muokattu 10.3.2022: Tapahtuman ajankohta vaihtunut 13.3. -> 20.3.)

Mallan matkassa -lastenmusiikkiyhtyeen salolaiset muusikot Malla ja Roope Pelo sekä Heikki Laaksonen vievät perheen pienimmät kuulijat laulujen ja leikkien kautta iloisiin pääsiäistunnelmiin. – Koko perheen konsertti on suunnattu erityisesti päiväkoti-ikäisille ja se sopii lapsille yksivuotiaasta noin 7-vuotiaaseen asti.

Mallan matkassa -yhtyeen konsertti on kuin pieni tarina, siinä on punainen lanka ja juoni. Yleisö pääsee mukaan liikkumaan, laulamaan ja loruilemaan.

Yhtyeessä laulaa ja soittaa huilua musiikin varhaiskasvattaja, pianonsoitonopettaja, montessoriohjaaja ja varhaiskasvatuksen opettaja Malla Pelo. Hän on työskennellyt mm. Helsingin Konservatoriossa, Halikon musiikkiyhdistyksessä sekä Salon Musiikkiopistossa. Nykyisin Malla työskentelee Salossa Montessori-päiväkoti Aurinkoleijonassa. Bändissä soittaa laulupedagogi Roope Pelo. Roopella onkin aikamoinen kattaus soittimia hoidettavanaan Mallan matkassa -konserteissa, hän soittaa pianoa, kitaraa, ukulelea ja kornettia. Lisäksi hän laulaa. Roope on kokenut ja salolaisille tuttu esiintyjä niin laulajana, näyttelijänä kuin soittajanakin. Hän on myös lauluyhtye Virtuoson tenorisolisti. Yhtyeen kolmas jäsen Heikki Laaksonen on Turun Konservatoriolta muusikoksi valmistunut rumpali. Hän soittaa bändissä haitaria, perkussioita ja lootaa. Heikin musiikkiura on alkanut Halikon Musiikkiyhdistyksen leikkikoulusta ja myöhemmin jatkunut Salon kaupungin kesämuusikko-pestin kautta aina esiintyväksi muusikoksi asti. Nykyään hän soittaa mm. Lauri & Pehmeät vävyt -yhtyeessä.

Perniön museon Lastenpäivän yleisöopastukset olivat suosittuja.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: