Lokakuussa Soivat kylät! -kiertue osa Salon Osallistuvaa budjetointia

Olli Varonen, Henni Isojunno, Marjatta Ilomäki, Jussi Vänttinen, Saara Rauvala ja Anna-Maaria Varonen ilahduttavat lokakuussa salolaisia musiikillaan.

Salossa järjestetään lokakuussa Soivat kylät! -kiertue osana Salon kaupungin Osallistuvaa budjetointia.

Kiertue sisältää yhdeksän konserttia Salon keskustan ulkopuolisissa vanhoissa kuntakeskuksissa Muurlassa, Suomusjärvellä, Perttelissä, Kiikalassa, Perniössä, Kuusjoella, Halikossa, Särkisalossa ja Kiskossa.

Kiertueen toteutuksesta vastaa ryhmä salolaisia ammattimuusikoita. Mukana ovat oopperalaulajat Jussi Vänttinen (baritoni) ja Saara Rauvala (sopraano), pianisti Henni Isojunno, viulisti Marjatta Ilomäki sekä Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen.

Anna-Maaria Varonen kertoo tiedotteessa, että kiertueen tilaisuudet toteutetaan vaihtelevin esiintyjäkolmikoin.
-Konsertit tarjoavat mahdollisuuden yhteisölliseen kokemukseen ja sukupolvien kohtaamiseen. Elävän musiikin kokeminen yhdessä on elämys.

Anna-Maaria Varosen sanoin: ”Musiikki tekee ihmiselle hyvää ja yhdessä koettu elävä musiikki aivan erityisen hyvää!”

Tiedotteessa luvataan, että musiikki ei vaadi kuulijaltaan mitään, päinvastoin.
-Kuulija itse voi vaikuttaa siihen, mitä on valmis ottamaan vastaan.

Musiikin hyvinvointivaikutuksista on tehty paljon tutkimuksia ja sen hyödyistä saadaan jatkuvasti lisää näyttöä.
-Konserttiin lähteminen on satsaus omaan hyvinvointiin, järjestäjät kannustavat.

Juonnetuissa konserteissa kuullaan kepeää ja tyylikästä klassista musiikkia sekä muun muassa kansanlauluja eripuolilta Eurooppaa. Tilaisuudet kestävät vajaan tunnin ja sen jälkeen löytyy aikaa kohtaamisille kasvokkain.

Soivat kylät! – kiertueen ajatuksena on palvella Salon asukkaita monipuolisesti.

Konsertit viedään Salon keskustan ulkopuolelle, jotta tilaisuudet tavoittaisivat myös niitä, joiden on hankalampi liikahtaa keskustaan.
-Samalla olemme halunneet rikkoa perinteistä iltakonsertin muotoa ja kaavaa sekä pyrkineet siihen, että tilaisuuksissa voisi toteutua mahdollisuuksien mukaan myös sukupolvien välistä kohtaamista.

Kiertueen järjestäjät ovat olleet yhteydessä alueilla toimiviin yhdistyksiin ja muutamilla paikoilla löytyi intoa kokeilla kaikille avointa tilaisuutta koulun tiloissa, koulupäivän puitteissa, jolloin myös koululaiset pääsevät tilaisuuteen mukaan.

Konsertit kuullaan vaihtelevina kellonaikoina, vaihtelevina viikonpäivinä ja vaihtelevissa paikoissa: kirjastossa, koulussa, kahvilassa jne.
-Näin toivomme tilaisuuksien tavoittavan monipuolisesti eri elämäntilanteissa olevia kuulijoita.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille omasta asuinalueesta riippumatta. Kaikkien niiden, jotka pääsevät kulkemaan, on mahdollista osallistua muihinkin kuin juuri oman asuinalueen tilaisuuteen.
-Lähdimme ennakkoluulottomasti kokeilemaan uusia muotoja elävän musiikin tavoitettavuuden kehittämiseksi. Toivomme kuulijoidenkin lähtevän ennakkoluulottomasti mukaan näihin ”kohtaamisen konsertteihin”.

Kaikkiin Soivat kylät! -konsertteihin on vapaa pääsy.

Konserttikiertue alkaa Muurlasta tulevana perjantaina 7.10. klo 18 Muurlan lasin tiloissa.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: