Lounaismaan OP jatkaa lyhennysvapaita

L33-15 PM osuuspankki
Jukka Hulkkonen ja Jouni Hautala ovat tyytyväisiä Lounaismaan Osuuspankin alkuvuoden tulokseen.

Lounaismaan Osuuspankki tarjoaa asuntoluottojen lyhennysvapaita kuukausia tämän vuoden loppuun saakka.
Toimitusjohtaja Jukka Hulkkosen mukaan Microsoftin ilmoitus koko tuotekehitysyksikön lopettamisesta Salossa uhkaa lopettaa alkuvuonna jo virinneen ja pitkään odotetun kasvun.
– Nyt on tärkeää kaikin tavoin varmistaa tulevaisuuden uskon säilyminen ja kasvun jatkuminen toimialueellamme. Siksi päätimme tarjota asuntoluottojen lyhennysvapaita enintään vuodeksi kuluitta ja entisin ehdoin vuoden loppuun saakka, Hulkkonen kertoo.
Pankin mukaan alkuvuodesta otetut lyhennysvapaat ovat elvyttäneet toimialueen taloutta yli 10 miljoonaa euroa vuositasolla.
– Loppuvuoden lyhennysvapaat tuonevat samansuuruisen piristysruiskeen toimialueen talouteen.
Lounaismaan Osuuspankin alkuvuosi sujui tavoitteita paremmin. Kannattavuus ja vakavaraisuus paranivat selvästi ja varsinkin varallisuudenhoitopalveluiden myynti oli hyvässä kasvussa.
– Asuntoluottomarkkinassa on kaikesta huolimatta nähtävissä pientä piristymistä. Matalat korot helpottavat luottojen hoitamista.
Pankin rahasto- ja vakuutussäästämisen kasvu oli hyvää. Rahastosäästöt kasvoivat 16,5 prosenttia ja vakuutussäästöt 9,6 prosenttia. Uusia OP-Private sopimuksia tehtiin ennätysmäärä ja Private- asiakkaita pankilla on jo yli 850.
– Olemme vahvistaneet resurssejamme ja osaamistamme juuri sillä osa-alueella ja se on ollut oikeaan osunut linjaus, varatoimitusjohtaja Jouni Hautala kertoo.
Pankin liikevoitto oli peräti 16,7 miljoonaa euroa alkuvuonna. Liikevoiton kasvua selittää OP- Henkivakuutuksen ja OP-Kotipankin osakkeiden myyntivoitto 7,0 miljoonaa euroa.
Pankin perusliiketoiminnan tulos parani sekin selvästi. Tulosta vahvisti korkokatteen ja palkkiotuottojen kasvu sekä onnistunut kulujen hallinta.
– Pankin perusliiketoiminnan kannattavuuden paraneminen on hieno juttu. On tärkeää, että pankki pystyy omalla toiminnallaan tekemään tulosta tulevaisuuden turvaksi eikä tulos ole markkinoiden heiluttamien sijoitustuottojen varassa, toimitusjohtaja Hulkkonen sanoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: