Lounea perustaa Elisan kanssa yhteisyrityksen

Lounea ja pörssiyhtiö Elisa ovat sopineet yhteistyöstä kuituverkkojen rakentamiseksi.

Salolainen Lounea ja pörssiyhtiö Elisa ovat sopineet yhteistyöstä kuituverkkojen rakentamiseksi.

Yhtiöt perustavat valtakunnalliseen kuituverkon rakentamiseen keskittyvän yhteisyrityksen, jonka toiminta käynnistyy ensimmäisissä pilottikohteissa alkuvuoden aikana.

Yhteisyrityksen kautta Lounea vastaa kuituverkon rakentamisesta ja palveluiden myynnistä Elisan brändillä. Elisa vastaa myytyjen palveluiden operoinnista ja laskutuksesta.

– Lounealla on pitkä kokemus menestyksellisestä kuiturakentamisesta ja myynnistä. Yhteistyöllä voimme laajentaa Elisan kuituverkon ja palveluiden saatavuutta uusille alueille, joissa on hyvä kuitukysyntä. Nopeiden yhteyksien kysyntä on merkittävästi kasvanut ja voimme tarjota yhteyksiä käyttäen sekä kuituverkkoa että nopeasti laajenevaa 5G-verkkoamme asiakkaan tarpeiden mukaisesti, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen.

– Yhteistyössä Elisan kanssa saamme rakennettua entistä enemmän valokuituverkkoja, joka on strategiamme kannalta erittäin merkittävä asia. Verkot tulevat rakentumaan sellaisille alueille, joissa Lounealla ei ole eikä tule olemaan omia verkkoja, kertoo Lounean johtaja Jari Lahti.

Rakentamista jatketaan pilottikohteista saatavien kokemusten perusteella asiakaskysynnän mukaisesti.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: