Salon kaupunki julkaisi toimenpiteitä liittyen Varsinais-Suomen koronasuosituksiin

Salon kaupunki julkaisi kaupunkikohtaiset toimenpiteet, jotka ovat voimassa 7.2. saakka.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä jatkoi tiistain (19.1.) kokouksessaan kaikkia aiemmin antamiaan suosituksia koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi 7.2. asti.
Salon kaupunki kertoo tiedotteessaan päättäneensä seuraavista kaupunkikohtaista toimenpiteistä ajalle 25.1. – 7.2.

Perusopetus
–  Sekä ala- että yläkouluissa opetus jatkuu lähiopetuksena. Yläkouluissa ja kuudensilla luokilla on voimassa maskisuositus myös oppilaille.

Lukiokoulutus
– Abiturientit ovat lähiopetuksessa. Ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat opiskelevat etänä kolmannen jakson loppuun asti. Kolmannen jakson päättöviikon osalta ryhmien osalta opetus ratkaistaan lukiokohtaisesti.

Musiikkiopisto
– Salon musiikkiopiston kevätlukukausi jatkuu alle 20-vuotiaiden osalta lähiopetuksessa. 20-vuotiaat ja sitä vanhemmat oppilaat opiskelevat etäopetuksessa 7.2. asti. Varhaisiän musiikkikasvatuksen lapsi-aikuinen-muskariryhmien opetus toteutetaan videoin ja etätehtävin 7.2. asti.
– Oppilasillat ja konsertit; esiintymiset toteutetaan toistaiseksi opetustilanteina, eikä niihin oteta yleisöä. Tilaisuuksia suoratoistetaan mahdollisuuksien mukaan.
–  Ryhmäopetus (musiikin hahmotusaineet, muskari- ja soittoryhmät, orkesterit ja kamarimusiikki), opetusryhmä jaetaan tarvittaessa pienemmiksi ryhmiksi ja turvaväleistä huolehditaan

Kulttuuripalvelut
–  Elektroniikkamuseo on avoinna (enintään 10 henkilöä museossa samanaikaisesti)
– Taidemuseo avataan 30.1, sisään pääsee ennakkoilmoittautumalla (enintään 10 henkilöä näyttelyssä samanaikaisesti)

Kirjastopalvelut
–  Kirjastot tarjoavat edelleen rajattua palvelua, kuten lyhytaikaista lainaustoimintaa rajatulle kävijämäärälle ja yleisten tietokoneiden käyttöä välttämättömään asiointiin. Lukusalit pidetään suljettuina.
– Omatoimikirjastot ovat avoinna

Kansalaisopisto
– Vapaan sivistystyön aikuisten kurssitoiminta aloitetaan etäopetuksena kurssioppaan ohjeiden mukaisesti.
– Aikuisten kurssit, joita ei voi käynnistää etänä, aloitetaan koronatilanteen salliessa 8.2. alkaen.  Opisto tiedottaa kurssiohjelmasta poikkeavista aloituksista osallistujille.
– Lasten kurssit käynnistyvät/jatkuvat kurssiohjelman mukaisesti.
– Aikuisten perusopetus sekä maahanmuuttajien kotoutumisopetus jatkuu kurssiohjelman mukaisesti.
– Kuntouttavan työtoiminnan kurssit jatkuvat kurssiohjelman mukaisesti.

Liikuntapalvelut
– Sisäliikuntatilat sekä uimarantojen saunat ovat suljettuina yleisöltä 7.2 asti
– Ulkoliikuntapaikat ovat käytettävissä. Luistelukopeissa voi vaihtaa luistimet maskia käyttäen ja turvavälejä noudattaen, oleskelu tiloissa on kielletty. Kopit joudutaan sulkemaan, mikäli ohjeita ei noudateta.
– Liikuntapalvelujen ohjattu liikuntatoiminta käynnistyy lasten ja nuorten saliliikuntaryhmien osalta 25.1. ja aikuisten ryhmien osalta soveltuvin osin etäohjattuna. Muilta osin kevätkauden aloittamisajankohdasta ei vielä tiedetä. Liikuntapalvelut tiedottaa muutoksista osallistujille.
– Lasten ja nuorten (2002 synt. ja nuoremmat) ohjattua seuratoimintaa voi järjestää samoin rajoituksin kuin 3.12 alkaen on toimittu (turvavälejä tulee tosiasiallisesti noudattaa kaikessa toiminnassa), ottelu – ja kilpailutoimintaa ei voi järjestää.
– Aikuisten harjoitusvuorot sisäliikuntatiloissa perutaan, SM-tason ja 1-div. tason harjoittelu voi jatkua. Otteluja ja kilpailutoimintaa ei saa (SM-sarja ja 1-div. lukuun ottamatta) järjestää missään kaupungin liikuntatiloissa.
– Päiväkodit ja koulut voivat varata ja käyttää liikuntatiloja opetuksen ja varhaiskasvatuksen toteuttamiseen.

Lisäksi voimassa on edelleen Lounais-Suomen aluehallintoviraston 7.1.2021 antama määräys kokoontumisrajoituksiin liittyen eli tarvittaessa on sallittu korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien järjestäminen, kunhan niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia ja on voimassa 10.2.2021 asti.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: