LP Salo taisteli hienosti Istanbulissa

LP Salon passari Saana Virtanen sai kiitosta valmennusjohdolta torstaisesta pelistä.

LP Salo haastoi alkuvaikeuksista selvittyään hienosti turkkilaisen VakifBankin torstaina Istanbulissa pelatussa Mestarien liigan ottelussa.
Yle Areenasta suorana lähetetty ottelun oli alussa jopa tuskaista katsottavaa, sillä kotijoukkue teki kentällä mitä tahtoi. Salolaisten vastaanotto oli heikko eivätkä hyökkäystehotkaan olleet parasta LP Saloa. Torjunta sen sijaan toimi jo avauserässä.
Toisessa ja kolmannessa erässä kentällä nähtiinkin sitten tasaista pelaamista, kun viestittäret haastoivat mestarit kunnolla taisteluun erien voitoista.
Loppunumerot Istanbulissa olivat lopulta 3-0 (25-9, 25-21, 25-20)
Lentopalloliiton tiedotteessa lasketaan, että salolaiset kokosivat Istanbulissa 50 pistettä, kun kotikentällä se jätettiin joulukuun alussa samojen joukkueiden kohtaamisessa kahdeksan pistettä pienempään saaliiseen.
LP Salo pystyi pitämään Istanbulin illassa virhemääränsä hyvin alhaisena tehden vain 12 pistettä kotijoukkueelle. VakifBankin vastaava määrä oli 19.
Salolaisilta puuttui vakiokokoonpanosta polvensa loukannut passari Viktoriia Tucvhashvili sekä kotiin sairastamaan jäänyt kapteeni Anna Czakan. Näin Irina Mäkinen ja Ada Vikstedt saivat kutsun kokoonpanoon Istanbulin matkalle.

Giovanni Guidetti marssitti avaukseen Buket Gülübayn ja Mereym Bozin passari-hakkuri -kaksikoksi, yleispelaajiksi Gabin ja Michelle Bartsch-Hackleyn sekä keskelle Chiaka Ogbokun ja Melis Gurkaynakin. Liberoina pelasivat Selin Adali sekä Aylin Acar. Näin penkille jäi mm. hakkuritähti isabelle Haak ja Zehra Günes.

Avauserässä LP Salo pystyi tekemään itse vain neljä pistettä, joista niistäkin kaksi torjumalla. Hyökkäyspisteitä 20 yrityksestä kertyi vain kaksi. VakifBank takoi hyökkäykset pisteeksi puolestaan 64% tehoilla ilman ensimmäistäkään hyökkäysvirhettä.
Toisen erän alku oli salolaisittain hieno: Jessica Kosonen syötti ässällä vieraat 4-1 -johtoon. Kaikkiaankin erä oli salolaisilta erinomainen ja se oli vielä 18-19 -tilanteessa pisteen päässä. Loppuerässä kotijoukkue napsautti taas vaihteen isommalle vieden erän 25-21.
Kolmannessa erässäkin salolaiset laittoivat nuorella täysin kotimaisella joukkueellaan hienosti hanttiin ja VakifBank joutui pinnistämään jälleen tiukemmin erävoiton ottaakseen. Erän salolaishelmiä oli 16-vuotiaan passarin Irina Mäkisen piipahtaminen onnistuneesti syöttövaihdossa kentällä

Iina Andrikopoulou teki LP salolle 12/+2, Jessica Kosonen 10/+1 ja vaihdosta kentälle tullut Linnea Kuusela 5/+1. Kentän ykkönen oli olympiavoittaja Chiaka Ogbogu, joka teki keskipelaajaksi kolmeen erään huimat 20/+15. Hakkurina esiintynyt Meryem Boz keräsi 14/+8 ja Gabi 13/+7.

LP Salon urakka Mestarien liigassa jatkuu vielä kahdella kotiottelulla helmikuussa. 3.2. vieraaksi saapuu ranskalainen ASPTT Mulhouse ja 15.2. italialainen Vero Volley Monza.

Neljän ottelukierroksen jälkeen VakifBank johtaa puhtaalla pelillä (12 pistettä) lohkoa hävittyään vain yhden erän. Vero Volley Monza on lohkossa toisena (3-1, 9 pistettä) ja ASPTT Mulhouse (1-3, 3 pistettä) kolmantena. LP Salo on vielä pisteittä yhden erävoiton tilillä neljäntenä.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kiitti joukkuettaan taistelutahdosta.
-Hieno taistelu tytöiltä ja paljon paremmin pystyttiin haastamaan kuin Salossa. Ensimmäisessä erässä oli pallon tappaminen todella vaikeaa. Sinänsä meidän lyönneissä ei ollut tuossakaan vaiheessa mitään vikaa, vastustaja oli vain erinomainen.
-Vastaanotto toimi huomattavasti paremmin kuin Salossa. Kahdessa viimeisessä erässä pelaaminen oli jopa loistavaa, kaikki osa-alueet toimivat hyvin. Saimme 15 puolustusta enemmän kuin Salon pelissä. Täytyy olla ylpeä pelaajista. Olimme plussan puolella tilastoissa.
-Kova saavutus on sekin, että saimme kotiyleisön viheltämään meille kahdessa viimeisessä erässä. Ei meitä ole aiemmin sillä vielä täällä palkittu.
-Linnealta hieno sisääntulo toisessa erässä ja hieno peli loppuun asti. Myös Saanan passipeli oli erinomainen, tämä oli häneltä ensimmäinen peli tällä tasolla.

Linnea Kuusela oli hänkin tyytyväinen joukkueen esitykseen tappiosta huolimatta.
-Mielestäni oikein hyvä peli meiltä. Tavoite oli parantaa viime kerrasta ja haastaa heitä paremmin. Onnistuttiin siinä, mutta jäihän tässä parannettavan varaa totta kai tulevaisuuteen.

Salonjokilaakso/Lentopalloliitto

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: