Salossa käyttöön sairaanhoitopiirin päivitetty koronatestausstrategia

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on päivittänyt koronatestausstrategiansa ja sen mukaan toimitaan myös Salossa, Salon kaupungin perjantaina 21.1. lähettämässä tiedotteessa kerrotaan.

Strategian mukaan lievien koronaoireiden vuoksi ei tarvitse käydä koronatestissä, jos on muuten perusterve.
– Yleinen hoito-ohje koronaoireisille on pysyä kotona ja välttää kontakteja vähintään viiden vuorokauden ajan tai kunnes on ollut kaksi vuorokautta oireeton, ohjeistaa tartuntataudeista vastaava lääkäri Kaisa Ellä.
Positiivista kotitestiä ei myöskään tarvitse varmentaa terveydenhuollon testillä muuten kuin alla erikseen luetelluissa tilanteissa.

Milloin koronatestiin?
Lievissäkin koronaoireissa testiin tulee hakeutua, jos

  • työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä tai missä tahansa tehtävässä ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalveluissa
  • kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään
  • on raskaana
  • terveydenhuollon ammattilainen (mukaan lukien Omaolo.fi:n arvio) on suositellut testiä
  • kyseessä on jokin muu välttämätön syy, jonka takia tarvitaan varmennus terveydenhuollossa tehtävällä testillä. Tällainen syy voi olla esimerkiksi pakottava viranomaismääräys kuten oikeudenkäynti tai varusmiespalvelu. Testaustarpeen välttämättömyyden arvioi terveydenhuollon ammattihenkilö.

Salon terveyspalveluiden koronaneuvontaa, hoidon tarpeen arviointia, ajanvarauksia ja koronalähetteitä annetaan arkisin eli maanantaista perjantaihin oman terveysaseman ajanvarausnumeroista.
Tammikuussa ajanvarauksen ja lähetteen koronanäytteelle saa myös sunnuntaisin klo 8-16 numerosta 02 772 3023.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: