Maija-Liisa ja Jukka Lehto vaihtoivat Floridan golfviheriöt Salon Urheilupuiston tarjontaan

Maija-Liisa ja Jukka kiersivät varhain sunnuntainaamuna marraskuista Salon golfkenttää asianmukaisin varustein.

Kuhmolaiset Maija-Liisa ja Jukka Lehto ovat viettäneen kymmenen peräkkäistä talvea Floridan lämmössä. Tänä syksynä muutto valtameren taakse jäi sattuneesta syystä väliin, mutta golfista innostunut pariskunta ei jäänyt asiaa surkutteleman.
-Golfystävämme kertoi, että Salossa on kenttä avoinna melkein koko talven. Tulimme elokuussa tänne tutustumiskäynnille ja nyt meillä on koti talven ajan täällä, Jukka ja Maija-Liisa naurahtavat.

Eläkkeellä olevat rautakauppiaat viettävät suurimman osan kesästä mökillään Sotkamossa golfia pelaillen ja suomalaisesta luonnosta nauttien.
-Harrastuksiamme ovat myös uinti, luonnossa liikkuminen ja marjastus sekä biljardi.

Olemme Katinkulta golfin jäseniä ja pelaamme kesäajan kausiluvilla Vuokatin nuas- ja tenettikentillä.

Lokakuun puolestavälistä maaliskuun loppuun asunto on löytynyt viime vuodet Lake Worthista.
-Asumme siellä mukavassa luhtitalossa. Alueellamme on 26 taloa, joilla on yhteinen uima- allasalue, sauna, kuntosali, kirjasto, biljardisali sekä puttigriini. Siellä on 20-30 astetta lämmintä läpi talven. Tammikuussa voi joskus olla hieman viileämpää, mutta parvekkeella tarkenee silti nukkua, Jukka kertoo.

Lake Worthissa asuu 20 000 suomalaista, joten tuttavuuksia ja tekemistä riittää.
-Osa suomalaisista on mennyt sinne 60-luvulla ja jäänyt ja sitten on meitä puolen vuoden viisumilla tai estalla asuvia lomalaisia eli lumilintuja.

Suomalainen yhteisö järjestää tansseja ja erilaisia tapahtumia Suomi-talolla ja kerhotalolla. Amerikan suomalaisten vanhusten hyväksi toimii Lepokodin vapaaehtoiset, joissa Jukka ja monet muut suomalaiset touhuavat muun muassa myyjäisten järjestäjinä ja myyjänä.

Suomalaisten elämään pääsee kurkistamaan usasuomeksi.net-sivustolta.
-Golfharrastuksen aloitimme kuusi vuotta sitten Floridassa kanadansuomalaisten Katrinan ja Ollin opastuksella. Monet suomalaiset aloittavat golfin peluun siellä, koska lomalla on aikaa ja kentille voi mennä pelaamaan kuka vaan.

Siellä on matala kynnys aloittaa lajin opettelu tuttavan mukana ja sitten käydä green gard -kurssi Suomessa. Floridassa on kenttiä paljon ja pelaaminen on huokeaa.
-Salon golfkenttä tuntui heti ensi kerrasta kotoisalta ja muistuttaa maisemallisesti Floridan kenttiä. Vesistöstä puuttuvat vain alligaattorit, eikä täällä näy myöskään isoja liskoja tai pesukarhuja. Ei niitä tosin ole ikäväkään.

Maija-Liisa ja Jukka kertoivat saaneensa Salon golfkeskuksessa erittäin ystävällisen vastaanoton.
-Asunnoksi vuokrasimme Marent Apartamentsin kaksion urheilupuiston vierestä. Isäntä antoi hyvää opastusta Salon seutuun.
-Tulimme Saloon lokakuun lopulla ja olemme viihtyneet erinomaisesti. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita ja urheilupuistossa löytyy kaikkia harrastuksia mitä tarvitsemme.

Kaksikko kiittelee myös Salon monipuolisia retkeily ja ulkoilumahdollisuuksia.
-Kauppoja ja kulttuuria on täällä meille riittävästi. Kannatti tulla Saloon, suosittelemme tätä lämpimästi.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: