No onkos tullut joulu nyt kesän keskelle?

Perttelin Inkereellä asuvilla Jaana ja Pauli Niemisellä välähti ruokaostoksilla joulun jälkeisissä alennusmyynneissä ja idea keskikesällä vietettävistä joulujuhlista sai alkunsa.

Elina Koskinen

Perttelin Inkereellä asuvilla Jaana ja Pauli Niemisellä välähti ruokaostoksilla joulun jälkeisissä alennusmyynneissä.
-Kinkuista oli todella edullisia tarjouksia ja koska pidämme aina juhannusjuhlat, niin siitä se idea lähti. Laatikot ostettiin pakastettuina samoihin aikoihin. Vieraille juhlan teema paljastettiin vasta huomattavasti myöhemmin.

Juhlien somistus- ja koristelupuoli on vaatinut hieman luovuutta ja myös ystävien apua. Kinkkupussi löytyi lähikaupasta ja samalla reissulla keskellä kesää myös alennuksessa olleet jouluservetit. Onneksi yksi vieraista, Jaana-niminen hänkin, tunnustautuu jouluihmiseksi.
-Meillä on paljon erilaisia tonttuja ja toin niitä tänne koristeeksi, sanoo Jaana, jonka korvissa on teemaan sopivasti sievät pienet joulupallot.

Talon puutarhassa seisoo punaisilla joulupalloilla ja latvatähdellä koristeltu pihta. Koska talon väki ei omistanut kuusenkoristeita, tuli Jaanan työkaveri hätiin ja lahjoitti koristeet. Sopivasti somistusvaiheessa soitti lehtimyyjä.
-Sanoin että nyt ei millään kerkeä juttelemaan, kun pitää koristaa kuusi. Siinä vaiheessa tuli toisessa päässä aika hiljaista, nauraa talon rouva. Vieraat alkavat miettiä, jättääkö puhelinmyyjät tämän jälkeen Jaanan kokonaan rauhaan, vai päättelevätkö että noin kajahtanut ostaa ihan mitä tahansa.

Jaana on kätevä käsistään ja hän ommella hurautti itselleen tonttumekon. Sen helmassa olevan valkoisen tekoturkiksen osto oli myös hieman saanut myyjän kulmat kohoamaan, kun Jaana oli kertonut mihin tarkoitukseen karva ostetaan. Aikaisemmilla kesäjuhlilla ei ole ollut erityistä teemaa, mutta yksi vieraista harrasti aikoinaan eräänlaista teemapukeutumista useampanakin juhannuksena.
-Pannumyssy päähän ja ilmapuntari käteen eikä tähän piispalliseen asuun sitten muuta vaatetusta kuulunutkaan.

Kuten kunnon joulujuhliin kuuluu, kaikki vieraat ovat tuoneet pienen paketin ja jokainen saa lahjan.
-Kotona oli sentään joulupaperia niin ettei sitä tarvinnut ruveta kaupoista kyselemään, huokaisee joku osallistujista. Jouluglögin metsästäminen osoittautui myös haasteelliseksi, sillä paikallisen Alkon pimeimpäänkään nurkkaan ei ollut jäänyt myymätöntä glögiä.

Jaana oli kehitellyt monenmoista ohjelmaa juhliin: erilaisia tietokilpailuja, sulkapalloa vähän normaalia isommalla pelivälineellä ja viinipullon korkin kuljetusta lusikalla. Joululauluja ei kuunneltu, mutta saattaa olla että jonkinlaisiin tonttuleikkeihin illan mittaan vielä yllyttiin.

Luontainen joulupukki Pasi ja pari tonttua.

Ainoa ruokalaji, joka poikkesi jouluruoista oli uudet perunat, muuten kattaus oli täydellinen ja todella maittava. Ja niinpä tuli myös todistettua, että samanlaiset ruokaöverit voi vetäistä, oli sitten joulu tai juhannus.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: