Nuoret muusikot kutsuvat taidemusiikin pariin

Veikka Mutanen, Kai Yang, Luka Pan, Kaisa Kaartinen, Elviira Väyrynen ja Sonja Fräki lupaavat kuulijoilleen monipuolisia esityksiä.

Halikon musiikkiyhdistys järjestää nuorten muusikoiden taidemusiikkikonsertit nyt kolmatta kesää. Tällä kertaa mukana on kuusi eri-ikäistä salolaista nuorta, sekä musiikkiopisto Juvenaliassa ja Sibelius-akatemiassa opettava Sonja Fräki.

Pianotaiteilijana, musiikintohtorina ja etenkin Chopinin sekä Shostakovichin taitajana tunnettu Fräki on esiintynyt Salossa aikaisemmin muun muassa Kulttuuritalo Kivassa sekä Veturitallissa, mutta johtaa nyt ensimmäistä kertaa musiikkiyhdistyksen konsertteihin valmistautuvia nuoria.

– Kesän konsertit ovat olleet meille keino tuoda esille sitä omistautumista ja lahjakkuutta, mitä nuorista salolaisista musiikin opiskelijoista löytyy. Samalla tahdomme mahdollistaa elävän musiikin kuulemisen mahdollisimman monille, sillä konsertteihin on yleisöllä vapaa pääsy, kertoo Henni Isojunno Halikon musiikkiyhdistyksestä.

Esiintymässä on Salon musiikkiopiston opiskelijoita sekä musiikkia ammatiksi opiskelevia nuoria, joka toivottavasti innoittaa kaikkia musiikinharrastajia yleisöksi konsertteihin – ahkeralla työllä on mahdollista saavuttaa hienoja tuloksia.

– Samalla tahdomme tietysti tarjota tilaisuuksia kuulla, mitä taidemusiikki on, Isojunno lisää hymyillen.

Tämän vuoden konserttikattaus on pianomusiikin täyteinen. Kesäkuun alussa konserttien sarjan aloitti Elviira Väyrynen, ja häntä seuraavat heinäkuun puolella loput nuorista muusikoista: Kaisa Kaartinen, Veikka Mutanen, Luka Pan ja Kai Yang, sekä sellisti Iiris Lipasti. Kesän taidemusiikkipäivät päättää omalla esityksellään Sonja Fräki.

– Minulle on ilo olla osana tässä ja kiitän Henniä sekä Halikon musiikkiyhdistystä, että he pyysivät minua mukaan, sanoo Sonja Fräki.

Isojunno ja Fräki pitävät kesäkonserteissa etuna myös sitä, että niissä nuoret muusikot saavat paitsi arvokasta esiintymiskokemusta, myös tutustuvat samalla toisiinsa ja saavat kuulla pianotaiteilija Fräkin soittoa. Salon seurakunta on mahdollistanut esityksien pitämisen Halikon kirkossa, joka on kesäaikaan auki ja kävijöiden vierailtavissa.

– Salossa on paljon eritoten pianonsoiton harrastajia. Yksinomaan pianomusiikkiin keskittyviä konsertteja ei kuitenkaan kuulla täällä kovin usein, joten nämä kesän konsertit ovat siinäkin mielessä sopiva lisä, he arvioivat.

Elviira Väyrynen ja Kaisa Kaartinen olivat mukana kesän taidemusiikkikonserteissa jo viime vuonna, samoin Luka Pan ja Kai Yang. Nuoret kiittävät järjestäjiä tapahtumien järjestämisestä ja heidän osaamisensa tukemisesta.

– Kesäaikaan ei ole kovin paljoa musiikinopetusta tarjolla. Monilla nuorilla olisi kuitenkin kesätöidenkin ohessa enemmän aikaa harjoitella. Kesäkonsertteihin valmistautuminen antaa harjoitteluun siten hyvän mahdollisuuden, sanoo Turun ammattikorkeakoulussa tätä nykyä musiikkia opiskeleva Kaisa Kaartinen.

Luka Pan ja Kai Yang tuovat konsertteihin lisää kamarimusiikkimaista tuntua, sillä he esiintyvät yhdessä samassa konsertissa nelikätisesti. Samana konserttipäivänä heidän kanssaan soittaa myös Veikka Mutanen.

– Kyllähän se konsertti hiukan jännittää. Mutta en toisaalta malttaisi odottaakaan, Chopinia myös omassa esityksessään soittava Veikka Mutanen kertoo.

– Taidemusiikki on kuulijallekin varsin omanlaisensa kokemus. Se on suuria kokonaisuuksia ja kerroksia, ehtymätön aarrearkku, josta löytyy vaikka mitä. Monipuolisia esityksiä on siten luvassa, Sonja Fräki lupaa tyytyväisenä.

Konsertit Halikon kirkossa:
17.7. klo 16 pianisti Kaisa Kaartinen
18.7. klo 16 pianistit Veikka Mutanen, Luka Pan ja Kai Yang
24.7. klo 16 sellisti Iiris Lipasti
25.7. klo 18 pianotaiteilija Sonja Fräki

Konsertteihin vapaa pääsy.

Melissa Koponen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: