Ollikkalan uusi päiväkoti näyttää jo muotonsa

Kaikki 24 moduulia on toimitettu tontille ja viimeistelytyöt ovat käynnissä.

Pekka Mäenpää

Ollikkalan uusi päiväkoti valmistuu kevään aikana koulun viereen. Syksyllä käyttöön otettava päiväkoti liitetään koulurakennukseen välinivelen kautta; näin saadaan osa koulun tiloista luontevasti myös päiväkodin käyttöön.
Rakennukseen tulee tilat viidelle päivähoitoryhmälle.

Uusi päiväkoti kootaan moduuleista, jotka on valmistettu tuttuun tapaan säältä suojassa Teijo Talojen Perniön tehtaalla. Laatupäällikkö Heidi Karlsson kertoo, että kaikki 24 moduulia on toimitettu tontille ja viimeistelytyöt ovat käynnissä.
-Viimeistelyissä yhdistetään moduulisaumat sekä liitetään ja kytketään talotekniikka. Kiinteä kalustus ja varustus olivat lähes valmiina moduulien lähtiessä talotehtaalta.

Valmistuva päiväkoti tulee lämpiämään kaukolämmöllä, mutta se on Karlssonin mukaan ainoa talotekniikan tavanomainen seikka.
-Energiapihi rakennus on varustettu modernilla tarveohjatulla ilmanvaihdolla ja muun muassa valaistuksella, jota ohjataan läsnäolo- ja liiketunnistimin sekä päivänvalon avulla. Päivänvaloon on panostettu muutenkin runsaasti, sillä pääoleskelutiloille on laskettu erityinen päivänvalokerroin, joka on 2,5, mikä tarkoittaa, että ikkunapinta-alaa on jonkin verran normaalia enemmän.

Päiväkotiin tulee oheistiloja henkilökunnalle ja päiväkotitouhuamiseen sopiva sali. Päiväkodin toiminnot on rytmitetty leikkiin ja lepoon ja pienryhmätoimintaan, joten koko talo tulee olemaan tehokkaasti käytössä.
-Päiväkodin pihasta tulee aikamoinen leikkijän karkkikauppa, sillä välineitä löytyy keinuista hiekkalaatikoiden kautta tasapainoilu- ja kiipeilytelineisiin väreiltään houkuttelevana kenttänä. Piha on jaettu pienille ja isommille lapsille sekä erilaisiin leikkivyöhykkeisiin. Tasainen kenttä puolestaan houkuttelee pyöräily- ja muihin liikenneleikkeihin tai pallopeleihin.

Rakennus tavoittelee Joutsenmerkintää, mikä tarkoittaa ympäristöystävällisyyttä ja turvallista sekä terveellistä rakennusta energiataloudellisuuden ohella.
-Esimerkiksi sisustusmateriaalit ovat tuoksuttomia ja maalit ja liimat vesiohenteisia. Sisustukseen tulee näkyviin aitoa puuta osaan seinäpinnoista.

Kestävän kehityksen arvot näkyvät myös siinä, että esimerkiksi metallisten ulko-ovien raaka-aine on lähes 40 prosenttisesti kierrätysalkuperää. Päiväkodin laitteet ovat myös energiataloudellisia ja vesikalusteet vettä säästäviä malleja tai elektronisesti ohjattuja.
Joutsenmerkin lisäksi kohteelle lasketaan hiilijalanjälki, jossa huomioidaan myös käytön aika.

Ollikkalan alueen lapsimäärä on ennusteiden mukaan pienenemässä. Uusi päiväkoti toteutetaan moduulirakenteisena siten, että se on mahdollista tarpeen niin vaatiessa siirtää toiseen paikkaan.
Päiväkodin kerrosala on yhdyskäytävän kanssa reilut 1 300 neliömetriä. Päiväkoti koostuu 21 moduulista ja kolmesta ulkovarastosta.

Päiväkoti on puurakenteinen betoniperustuksin. Rakentaminen aloitettiin Perniössä lokakuussa ja valmista tulee toukokuun loppuun mennessä.

Laatupäällikkö Heidi Karlsson esittelee valmistuvaa päiväkotia.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: