Pienet salolaiset partiolaiset ratkovat salapoliisimysteereitä Tammileirillä

Kolmisenkymmentä salolaista sudenpentua ohjaajineen aloittaa loppuviikosta ikimuistoisen suurleirin Sauvossa.

Sauvon Ahtelaassa järjestettävä 7–9-vuotiaitten pienten partiolaisten eli sudenpentujen Tammileiri kantaa nimeä tänä kesänä Mestarietsivä.

Salon Leiriveikot ja Leirisiskot majoittuvat leirillä vierekkäisissä teltoissa ja johtajat huolehtivat yhdessä molempien lippukuntien sudenpennuista.

Lounais-Suomen Partiopiiri kertoo tiedotteessa, että leirille on tulossa yli 2000 partiolaista ympäri Lounais-Suomea.
-Tammileiri järjestetään aina kolmen vuoden välein, joten jokaisella partiolaisella on kerran elämänsä aikana mahdollisuus osallistua sudenpentujen suurleirille.

Isolle partioleirille on valmistauduttu tutustumalla kevään aikana leirin teemaan ja harjoittelemalla partiohuutoja ja -lauluja. Leirilippukunnanjohtaja Arja Rantala Salon Leiriveikoista kertoo, että edeltävät kaksi vuotta ovat olleet aivan mahtavaa valmistautumista partioleiriin, kun kaikki toiminta on järjestetty ulkona.
-Meidän sudenpennut ovat tottuneet siihen, että partio tapahtuu ulkona oli keli mikä hyvänsä, Arja naurahtaa.
-Lapset ovat heti partiopolkunsa alusta lähtien päässeet oppimaan paljon retkitaitoja, joista on paljon hyötyä nyt kun mennään nelipäiväiselle suurleirille.

Aivan erityisesti sudenpennut odottavat leiriltä uimista ja toiseksi eniten teltassa nukkumista. Opittuja partiotaitoja on myös innostavaa päästää hyödyntämään ohjelmapisteillä.

Tammileiri Mestarietsivällä kantavana teemana ovat erilaiset salapoliisit ja etsivät. Leirin ohjelma rakentuu erilaisten salapoliisimysteerien selvittämiseen leirimaskotti Pasi L. Nuuskijan johdolla.
-Mestarietsivällä lapset pääsevät seikkailemaan neljän päivän ajan erilaisia arvoituksia ratkoen. Jokainen leiriläinen pääsee leikkisän teeman puitteissa kehittämään yhteistyö- ja partiotaitojaan sekä kokeilemaan ja oppimaan uusia asioita, lupaavat leirinjohtajat Kati Isotupa-Erjala ja Riina Lemponen.

Tammileiri on suunniteltu ja pystytetty ohjelmineen ja infrastruktuureineen vapaaehtoisvoimin. Taustalla on aito motivaatio ja halu kokea yhteisiä upeita kokemuksia ja etenkin tarjota pienille partiolaisille ensimmäinen iso partiokokemus, jonka muistot kantavat pitkälle.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: