SDP:lle Salon kaupunginhallituksen puheenjohtajuus

Salon valtuustopuolueet ovat saaneet vaalien jälkeiset paikkaneuvottelut loppusuoralle. Torstaina lähetetyn tiedotteen mukaan auki on enää muutamia tasa-arvoon liittyviä yksityiskohtia, joihin palataan kesätauon jälkeen heinäkuun lopulla.

Suurin puolue SDP valitsi johdettavakseen kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtaja tulee Perussuomalaisten ryhmästä. Kokoomus johtaa tulevan kauden kaupunkikehityslautakuntaa ja keskustasta valitaan opetuslautakunnan puheenjohtaja. SDP saa lisäksi johdettavakseen vapaa-ajan lautakunnan, Perussuomalaiset rakennus ja ympäristölautakunnan, Kokoomus tarkastuslautakunnan ja Keskusta sosiaali- ja terveyslautakunnan.

Kaupunginhallituksen osalta puolueiden väliseksi paikkajaoksi on sovittu jokaiselle suurelle puolueelle kolme paikkaa ja vihreille yksi paikka. Lautakuntien paikkajako noudattelee samaa kaavaa paitsi sosiaali- ja terveyslautakunnan ja rakennus- ja ympäristölautakunnan osalta.

Sote-lautakunnasta Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset ovat luovuttaneet yhden paikan pienille ryhmille, SDP luovutti yhden paikan rakennus- ja ympäristölautakunnasta. Vasemmistoliitto nimeää kaksi sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsentä ja yhden rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenen. Liike Nyt nimeää yhden sote-lautakunnan jäsenen.

Ryhmät ovat lisäksi sopineet, että tarkastuslautakunnan kokoa kasvatetaan kahdella jäsenellä yhteentoista ja näin kaikille puolueille tulee paikka tarkastuslautakuntaan, isoille kaksi kullekin ja pienille yksi. Lautakuntaan palautetaan toinen varapuheenjohtaja.

Kaikki ryhmät saavat paikan seitsenjäseniseen Salon Veden johtokuntaan.

Kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa sekä kaupunkikehityslautakunnassa ja opetuslautakunnassa on jatkossa puheenjohtaja ja kolme varapuheenjohtajaa. Muissa pitäydytään vallitsevassa kahden varapuheenjohtajan mallissa.

Lisäksi on päästy sopuun yhtiöiden ja liikelaitos Salon veden puheenjohtajuuksista. Kaukolämmön ja Jääliikuntahallin puheenjohtaja tulee SDP:sta, Salon Veden puheenjohtaja Perussuomalaisista, Kokoomus nimeää Yrityssalon puheenjohtajan ja Salon Vuokratalojen puheenjohtaja tulee Keskustasta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: