Salo Soi -festivaalia juhlitaan kauniissa kesäsäässä

Lauri Tähkä esiintyy Salo Soi -festareilla lauantaina. Kuva Ville Juurikkala.

Salonjokilaakso

Salo Soi -festivaali tärähtää käyntiin perjantaina jopa helteisessä säässä.
Ensimmäinen lavalle asteleva esiintyjä on Emma-palkittu Leo ja hänen jälkeensä illan viihteestä vastaavat Antti Ketonen, Laura Voutilainen, Jonne Aaron ja illan päätteeksi Juha Tapio.
Hansan tontille rakennetun festivaalin kiinnostus on ollut suurta ja lippuja on myyty kahdelle päivälle lähes 8 000 kappaletta.

Salo Soi -festivaalin promoottori Marko Riihelä iloitsee tapahtuman saamasta vastaanotosta. K18-tapahtuman ennakkomyynnin suosio tarkoittaa sitä, että jatkoa seuraa todennäköisesti myös ensi vuonna.
– Salolaiset ovat ottaneet tapahtuman avosylin vastaan. Musiikin lisäksi alueella on tarjolla monenlaista purtavaa; thairavintolaa, barbeque smoker lihaa ja kanaa sekä perinteistä makkaraa, Riihelä kertoo.

Festarialueen rakennustyöt ovat jo hyvässä vauhdissa. Koko alue on yhtenäistä tilaa ja samalla kokonaan anniskelualuetta.
– Liput vaihdetaan festivaalialueen portilla tai jo ennakkoon rannekkeisiin, joiden avulla alueelta saa poistua ja palata takaisin vapaasti.

Salolaiset kaverukset Rea Hietanen ja Minna Kivinummi ovat suunnitelleet lähtevänsä liikkeelle helteiseen perjantai-iltaan.
– Hyvä kun tällaisia järjestetään. Kelikin taitaa olla sellainen, että se suosii ulkoilmatapahtumaa, Hietanen sanoo.
Minna Kivinummi toivoo, että lämpö jäisi alle 30 asteen.
– Kyllä kiinnostaa, kun saadaan omalle paikkakunnalle hyviä esiintyjiä.
Kumpikin tunnustautuu musiikin suhteen kaikkiruokaiseksi ja osaaviksi kuuntelijoiksi.
– Juha Tapio kiinnostaa erityisesti; olen ollut hänen keikoillaan aiemminkin, Hietanen sanoo.

Lauantaina musiikista vastaavat kotimaiset tähdet Antti Railio, Virve Rosti, Freeman ja Menneisyyden Vangit, Danny sekä Lauri Tähkä.
– Lippuja on saatavilla vielä portilta, promoottori Riihelä lupaa.

Veturitallin viereisellä tontilla sijaitseva tapahtuma-alue on avoinna molempina päivinä kello 17.30-01. Kaikki ennakkoliput, myös yhden päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin porttien välittömässä läheisyydestä. Rannekkeen pääsee vaihtamaan molempina päivinä 15 minuuttia ennen porttien avautumista.

Järjestäjät toivovat mahdollisimman monen vaihtavan lippunsa rannekkeisiin jo ennakkoon.
– Ennakkolippunsa pääsee vaihtamaan rannekkeisiin Kauppakeskus Plazan toisessa kerroksessa torstaina kello 11-18 ja perjantaina kello 11-16. Suosittelemme piipahtamista Plazan rannekkeenvaihdossa ennakkoon, jotta oma ja muiden festivaalikävijöiden alueelle pääsy nopeutuu, järjestäjät vinkkaavat.
Ranneke tulee pitää ranteessa koko tapahtuman ajan. Kahden päivän lipun ranneke oikeuttaa sisäänpääsyyn alueelle myös toisena tapahtumapäivänä.

Järjestäjät muistuttavat, että yleiseen tapaan portilla tehdään sisääntulijoille turvatarkastus, jolla halutaan varmistaa kävijöiden turvallisuus ja viihtyvyys suuressa yleisötapahtumassa. Jättämällä kielletyt esineet kotiin nopeutat huomattavasti turvatarkastusta.
Alueelle ei saa tuoda pantillisia pulloja, purkkeja ja tölkkejä tai alkoholijuomia ja muita päihteitä. Kiellettyjä ovat myös retkituolit, ammattimaiset järjestelmäkamerat, dronet, videokamerat, selfiekepit, radiopuhelimet, sateenvarjot, lemmikkieläimet ja kaikenlaiset teräaseet.
Löytötavarat löytyvät festivaalin aikana lipunmyynnistä. Festivaalin jälkeen löytötavarat toimitetaan löytötavaratoimistoon.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: