Salohallissa tutustuttiin ja tykästyttiin

Tanssipisteen rytmikäs musiikki ja Swivelin seuraohjaaja Elisa Niinistö sai pienimmätkin lapset mukaan tanssikuvioihin. Neljävuotias Lumi Koivisto nautti selvästi tanssista isojen peilien edessä ja seurasi tarkasti ohjaajan esimerkkiä ja ohjeita.

Salohallissa järjestettiin sunnuntaina Tutustu ja tykästy -harrastuspäivä, jonka aikana lapset pääsivät tutustumaan erilaisiin liikuntalajeihin.

Tapahtuman aluksi jokaiselle lapselle annettiin lajipassi, jonka täyttämällä sai palkinnon.

Kaikille avoimen ja maksuttoman tapahtuman järjestämisestä vastasivat OP Lounaismaa sekä Salon Vilpas koripallo ry.

OP Lounaismaan markkinointipäällikkö Emmi Palomäki kertoi viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn tapahtuman osoittautuneen suosituksi.
-Halusimme järjestää tällaisen tapahtuman uudelleen, sillä meille on tärkeää lasten ja nuorten liikunnan tukeminen. Lajipassi innostaa lapsia kokeilemaan eri liikuntalajeja ja löytämään niistä mieleisensä. Tapahtuma tarjoaa lisäksi urheiluseuroille mahdollisuuden saada uusia harrastajia mukaan toimintaan, Palomäki sanoi.

Lajipäivässä olivat mukana Vilpas Vikings ja Salon Vilpas Koripallojuniorit, Salon Vilpas Yleisurheilu, LP Viesti ja Salon Viesti lentopallo, SalPa Jalkapallo, SalPa SB, Tanssiurheiluseura Swivel ry ja FC Halikko futsal, sekä OP Lounaismaa ja Salon kaupunki.

Tanssipisteen rytmikäs musiikki ja Swivelin seuraohjaaja Elisa Niinistö saivat pienimmätkin lapset mukaan tanssikuvioihin. Kuusivuotias Matias Mäkinen kertoi tanssin tuntuvan mukavalta ja tanssivansa musiikin tahdissa kotonakin.

Matias oli saapunut liikuntatapahtumaan vanhempiensa Noora Mäkisen ja Kimi Grönbergin, sekä kohta kaksi vuotta täyttävän pikkusiskonsa Minean kanssa.
-Näimme tapahtumasta mainoksen ja päätimme lähteä mukaan. On kiva, että täällä lapset pääsevät kokeilemaan eri lajeja, Noora ja Kimi sanoivat.

Neljävuotias Lumi Koivisto nautti selvästi tanssista isojen peilien edessä ja seurasi tarkasti ohjaajan esimerkkiä ja ohjeita. Lumin äiti Essi Koivisto kertoi perheen osallistuneen tapahtumaan myös viime vuonna.
-Olen entinen yleisurheilija ja olen liikunta-alalla myös töissä. Tuen mielelläni kaikkea liikunnan eteen tehtävää työtä, Essi sanoi.

Märynummen koulua käyvät Nelli (11), Elle (10) ja Aino (12) kokeilivat Tutustu ja tykästy- tapahtumassa muun muassa taitojaan aitajuoksussa.

Märynummen koulua käyvät Nelli (11), Elle (10) ja Aino (12) olivat päässeet hyvään vauhtiin tapahtumassa ja olivat parhaillaan kokeilemassa aitajuoksua. Iloiset tytöt esittelivät lajipassejaan, joihin oli kertynyt useampia leimoja.
-En ole ennen kokeillut aitajuoksua, mutta ei se ollut kovin vaikeaa. Tanssi ja jalkapallo kiinnostavat minua eniten. Harrastan kahta eri tanssia kaksi kertaa viikossa, Nelli sanoi.

Elle kertoi harrastavansa ratsastusta ja harkitsevansa jonkun toisenkin liikuntaharrastuksen aloittamista sen rinnalle.
-Eniten kiinnostaisi koripallon tai lentopallon pelaaminen. Olen joskus harrastanut tanssia ja voisin aloittaa sen uudelleenkin, Elle suunnitteli.

Tanssi kiinnosti harrastuksena myös Ainoa, joka oli viihtynyt tapahtumassa erityisen hyvin ystäviensä kanssa,
-Aion tulla tällaiseen tapahtumaan uudelleenkin, jos se järjestetään, Aino sanoi.

Henna Heikkilä oli heittäytynyt pelaamaan salibandya antaumuksella yhdessä tyttärensä Edenin (4) kanssa. Vauhdikkaan pelaamisen jälkeen molemmat olivat sitä mieltä, että voitto tuli. Eden kehui peliä seuranneelle isälleen Jarnolle peliä tosi kivaksi, mutta odotti jo malttamattomana tutustumiskierroksen jatkamista.
-Haluan mennä kokeilemaan temppurataa. Harrastan balettia ja microdancea, Eden ehti kertoa ennen seuraavaa liikuntapistettä.

Henna kertoi perheen asuvan Helsingissä, mutta viettävän aikaansa paljon Somerolla, jossa heidän kesämökkinsä sijaitsee.
-Minä ”höntsäilen” eli pelaan kevyesti salibandyä Somerolla. Meillä on kiva porukka, joka pelaa yhdessä. Myös Eden on päässyt kokeilemaan ”säbää” avoimen päiväkodin toimesta. Olen huomannut, että Eden nauttii tanssitunneille osallistumisesta ja siitä, miten askeleet oppii harjoittelemalla. Liikuntaharrastusten vetäjiltä vaaditaan hyvää pelisilmää lasten kanssa, Henna totesi.

Henna kehui Salohallissa järjestettyä harrastustapahtumaa, jossa lapsille avautui mahdollisuus kokeilla erilaisia yksilö- ja ryhmälajeja saman katon alla.
-Lasten liikunnassa on tärkeää, että se on kivaa ja siitä muodostuu tapa elää. Terveellisestä ruoasta, riittävästä unesta ja liikunnasta muodostuu hyvä kokonaisuus, Henna sanoo.

Maritta Määttänen

Henna Heikkilä oli heittäytynyt pelaamaan salibandya yhdessä tyttärensä Edenin (4) kanssa. Vauhdikkaan pelaamisen jälkeen molemmat olivat sitä mieltä, että voitto tuli.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: