SaloJazzin keväässä nuorta intoa ja vuosien kokemusta

Kotimainen Peela nousee lavalle ensi viikon lauantaina 9. huhtikuuta.

SaloJazzin kevään toiminta keskittyy huhtikuun lopussa avattavaan Musine-tapahtumaravintolaan. Sitä ennen SaloJazz tuo kuulijoiden iloksi Saloon ja Bizarreen kaksi tuoretta ja nuorehkoa kokoonpanoa.

Kotimainen Peela nousee lavalle ensi viikon lauantaina 9. huhtikuuta ja italialais-suomalainen Dáien5 heti perään tiistaina 12. huhtikuuta.

SaloJazz esittelee tiedotteessa kevään konserttitarjontaa.
-Peela on nuoren polven jazztaitureista koostuva kuusikko, joka yhdistelee musiikissaan kekseliäästi jazzia, funk-rockia ja neo-soulia. Persoonallisen kokoonpanon musiikin keskiössä ovat vahvat melodiat, mehevä harmonia sekä tanssiin kutsuvat rytmit.

Sekstetin yhtyekemiaa on jazzmedioissa kuvailtu poikkeuksellisen toimivaksi ja toisiaan kuuntelevaksi.

Kappaleet pohjautuvat suurelta osin kitaristi Johannes Granrothin sävellyksiin, jotka antavat kaikille muusikoille tilaa leikkiä ja improvisoida. Vahva instrumentaalinen ilmaisu ja Maja Mannilan elinvoimainen laulu luovat vastustamattoman kokonaisuuden.

Tällä hetkellä Peela äänittää kolmatta albumiaan, joten Suomen Jazzliiton järjestämällä kiertueella luvassa on myös aivan uunituoretta materiaalia.
-Tuntuu tosi hienolta päästä Peelan kanssa soittamaan ympäri Suomea, etenkin pandemiavuosien jälkeen. Olemme todella innoissamme. Toivottavasti nähdään matkan varrella, yhtyeen johtaja Johannes Grahroth sanoo.

Dáien5 on vuonna 2020 perustettu italialais-suomalainen kvintetti, joka säveltää omaperäistä musiikki. Italialais-suomalaisen kvintetin musiikki sisältää kappaleita, jotka ovat saaneet vaikutteita amerikkalaisesta hard bop -kielestä, jonka tekivät tunnetuksi muun muassa Horace Silver, Art Blakey ja Cannonball Adderley.

Nuoret muusikot vangitsevat kuulijoiden mielenkiinnon vapaasti virtaavilla ideoillaan ja omaperäisyydellään. Kvintetin jäsenet ovat kiertäneet laajasti Eurooppaa ja Amerikkaa festivaaleilla ja tehneet runsaasti yhteistyötä eri maiden muusikoiden kanssa.

Saloon yhtyeen tuo Salon musiikkiopistossa saksofonin soittoa opettava Casimir Ekman.

Pohjoista mielenmaisemaa

Pope Puolitaipaleen ja Nordic4-kokoonpanon konserttia on siirretty kaksi vuotta, mutta tänä keväänä torstaina 28. huhtikuuta päästään kuulemaan yhtyeen Northern Resonance -albumin kappaleiden sisältämiä tarinoita.
-Albumin kahdeksan sävellystä sijoittuvat eri puolille Suomea ja heijastelevat pohjoista mielenmaisemaa. Sävellykset koostuvat Popen omakohtaisista kokemuksista ja muodostavat tarinallisen kokonaisuuden. Elokuvallisia tunnelmia esiin loihtivat sävellykset vievät kuulijan kuvitteelliselle matkalle tapahtumapaikkoihinsa.

Vahvat melodiat ja perinnetietoinen sointi yhdistyvät musiikissa luontevasti vapaampaan improvisaatioon ja Puolitaipaleen rosoiseen, sähköisesti muunneltuun saksofonisoundiin.

Pope Puolitaival tunnetaan muun muassa Ricky Tick Big Bandin ja Dalindèon riveistä sekä useista tv-esiintymisistään.

Vappuaattona tapahtumaravintola Musinen avajaisissa esiintyy salolaisista muusikoista koostuva Emmi Raasumaa & SaloJazz HouseBand.

Kokoonpanon ohjelmisto koostuu pop- ja soulmusiikin vakiintuneista ja tulevista klassikoista ja avajaisissa pääsee tutustumaan uuteen tapahtumapaikkaan esiintymistilana.

Kevään ohjelmistossa vankinta kokemusta edustaa tuore ruotsalais-norjalais-suomalainen yhtye, jossa mukana olevat basisti Anders Jormin, saksofonisti Trygve Seim, trumpetisti Arve Henriksen sekä rumpali Markku Ounaskari edustavat pohjoismaisen jazzin huippua. Sekä Anders, Arve että Trygve ovat tunnetulle ECM levy-yhtiölle lukuisia levyjä tehneitä legendaarisia pohjoismaisia muusikoita.
-Koko nelikko on soittanut yhdessä useissa eri yhteyksissä vuosien varrella. Torstaina 12. toukokuuta pääsemme kuulemaan neljän pohjoismaisen huippumuusikon uutta kvartettia ensimmäistä kertaa Suomessa.

SaloJazz panostaa tänä vuonna yleisötyöhön, jossa uutena avauksena on toukokuussa aloitettava Jazz tutuksi -teemailtojen sarja. Särkisalolainen pitkän linjan säveltäjä-muusikko Jukka Linkola ja New Yorkissa uraa tekevä laulaja Eeppi Ursin esittelevät torstaina 5. toukokuuta Linkolan tuotantoa keskustellen säveltäjätyöstä sekä esittämällä Linkolan lauluja.

Yleisötyön kehittämistä edustaa myös Dáien5-yhtyeen koulukonsertti sekä uusi SaloJazz-keikkakortti.

Kortti on lainattavissa Salon pääkirjastosta ja sillä pääsee SaloJazz-keikalle kaksi henkilöä. Jamitilaisuuksien sarja alkaa puolestaan toukokuun lopussa ja lämmittelijöinä toimivat tuolloin Turun konservatorion sekä SaloJazzin rytmimusiikin työpajojen yhtyeet.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: