Salolaisen pikatestivalmistajan liikevaihto kymmenkertaistui – rakentaa uuden tuotantolaitoksen Saloon

Thommy Hellberg.

Vuonna 2013 perustettu Salofa Oy on päättänyt rakentaa uuden tuotantolaitoksen Saloon. Satamakadulle nousevan kokonaisuuden rakennustyöt alkavat ensi keväänä, ja se otetaan käyttöön ensi syksynä, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Paikalla on jo tällä hetkellä useita toimisto- ja varastokäytössä olevia rakennuksia. Salofa Oy:n pääkonttori muuttaa tiloihin ensi keväänä. Samalla niihin muuttavat myös yhtiön kehitysyksikkö sekä tutkimuslaboratoriot. Tontilla sijaitseva vanha varastorakennus puretaan ja sen tilalle nousee uusi varasto- ja tuotantolaitos.
– Nykyiset tilamme Meriniityn Business Centerissä ovat käyneet auttamattoman pieniksi. Olemmekin iloisia, että löysimme uudet ja erittäin sopivat tilat Salosta, eikä meidän tarvitse muuttaa muualle. Samalla voimme pian myös käynnistää uusien työntekijöiden rekrytointeja, Salofan hallituksen puheenjohtaja Thommy Hellberg kertoo.

Salofan uudisrakennukseen tulee vuorattavaa varastotilaa myös muille yrityksille.
– Näyttää siltä, että Salossa on huutava puute moderneista ja nykyaikaisista tiloista. Olemmekin jo saaneet lukuisia alustavia kyselyjä etenkin rakenteille tulevan varastotilan vuokraamisesta myös muille yrityksille, Hellberg kertoo.

Koronaviruksen pikatestien valtaisa kysyntä on kymmenkertaistanut salolaisen lääketieteen alan yrityksen liikevaihdon. Vuonna 2019 yhtiön liikevaihto oli runsaat miljoona euroa, mutta kuluvana vuonna sen ennustetaan nousevan jo yli 12 miljoonaan.

Salofa on tunnettu erilaista kehittämistään pikatesteistä, joita ovat koronatestin lisäksi mm. kuluttajille myytävät sinilevätestit sekä terveydenhuoltoon tarkoitetut päihde- ja huumetestit. Lisäksi yhtiö valmistaa ja markkinoi monia laboratoriotutkimuksiin liittyviä tuotteita sekä letkuja erikoissairaanhoitoon.
– Olemme toimittaneet koronatestejä Suomen lisäksi miljoonia kappaleita eri puolille maailmaa. Koronan pikatestien kysyntä on ollut niin suurta, että meidän on rakennettava täysin uusi varasto ja muutettava lisäksi nykyistä laajempiin tuotantotiloihin Salossa. Samalla pystymme siirtämään entistäkin mittavamman osuuden tuotteidemme valmistamisesta Suomeen, Thommy Hellberg kertoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: