Salon kaupungin Sointu-tiimille Hyvinvoiva työpaikka -palkinto

Sointu-tiimi: Alarivi vas. Marika Rytö, Jenni Karjalainen, Tiina Laaksonen, Sara Matikainen, Hanna Niinistö, Anne Lahti. Ylärivi vas. Riitta Tuominen, Heidi Lastunen, Seija Mäyrä, Mirva Isoaho.

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry on myöntänyt Salon kaupungin Sointu-tiimille sosiaalialan Hyvinvoiva työpaikka -palkinnon.

Sointu-tiimi on 14 sosiaalityön ammattilaisen työyhteisö, jonka tehtäviä ovat muun muassa virka-aikainen sosiaalipäivystys, sosiaalipalvelujen palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi. Ydintehtävänä on löytää tuen tarpeessa oleville oikeat palvelut oikea-aikaisesti.

Talentia kertoo tiedotteessa, että Sointu-tiimi tekee pitkäjänteistä työtä psyykkisen kuormituksen hallitsemiseksi.
-Tiimissä ketään ei jätetä työkuorman kanssa yksin. Lisäksi niin esihenkilö kuin kollegat antavat säännöllisesti palautetta toisilleen, Talentian erityisasiantuntija Heidi Pekkarinen sanoo.

Hänen mukaansa työntekijät kiittävät esihenkilön valmentavaa johtamistapaa.
-Se näkyy muun muassa siinä, että hän seuraa työntekijöiden työtilannetta ja reagoi tarvittaessa esimerkiksi muuttamalla työnjakoa. Lisäksi esihenkilöllä on aikaa työntekijöille ja kohtaamisiin on työpaikalla rakenteet.

Talentian järjestämään kilpailuun tuli 45 ehdotusta hyvinvoivista työyhteisöistä. Kilpailuun osallistui yhtä paljon julkisen ja yksityisen sektorin työpaikkoja, jotka edustavat monipuolisesti koko sosiaalialaa.

Palkinto jaettiin 4.10. Sosiaalialan asiantuntijapäivillä Oulussa.

Sosiaalityöntekijä Anne Lahti ilmoitti Sointu-tiimin mukaan Hyvinvoiva työpaikka -kilpailuun. Hän kiittää työyhteisön avointa ja luottamuksellista ilmapiiriä, jossa jokainen voi olla oma itsensä.
-Yksi merkittävä tekijä on se, että esihenkilö on aina tavattavissa työpaikalla ja hänen kanssaan voi puhua pienistäkin mieltä askarruttavista asioista, Lahti sanoo.

Työntekijät pitävät tiimiä sopivan kokoisena. Jos työntekijöitä olisi enemmän, esihenkilö tuskin voisi olla niin hyvin kaikkien tavoitettavissa kuin nyt.
-Työntekijöillä on yhtä iso merkitys hyvinvoinnille kuin esihenkilöllä. Meillä on tiimissämme lupa pyytää apua tai olla sellainen, ettei tiedä jotakin asiaa. Koen tämän tosi tärkeäksi, Lahti jatkaa.

Tiimin jäsenet tuntevat työskentelevänsä yhteisen tavoitteen eteen, asiakkaan parhaaksi. Jos esimerkiksi joku työntekijöistä sairastuu, ottavat muut työntekijät kopin hänen töistään.

Sana Sointu-tiimin tavasta tehdä työtä ja hyvästä ilmapiiristä on levinnyt sosiaaliohjaajien ja sosiaalityöntekijöiden keskuudessa. Kaikki auki olleet virat on saatu täytettyä.

Tiimin esihenkilö, johtava sosiaalityöntekijä Rebecca Sjöholm korostaa, että riittävät resurssit vaikuttavat paljon tilanteeseen. Kun vakanssit ovat täynnä, on myös työmäärä kohtuullinen ja lain määräämissä käsittelyajoissa pysytään.
-Työilmapiiri on jatkuvasti muutoksessa, jos työntekijät vaihtuvat koko ajan. Meilläkin on ollut sosiaalialalle tyypillistä työntekijöiden vaihtuvuutta, nykyään kuitenkin aiempaa vähemmän. Halu oppia tuntemaan uudet jäsenet ja hyvä perehdytys tuovat tiimiin pysyvyyden ilmapiiriä, Sjöholm sanoo.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: