Salon kaupunki tekee kulttuurikyselyn

Taiteiden Yä on yksi suosituista salolaisista kulttuuriväen yhteistyönä tekemistä tapahtumista.

Salon kaupunki haluaa selvittää kulttuurikyselyn avulla minkälainen kulttuurikaupunki Salo on tällä hetkellä ja millainen se voisi olla tulevaisuudessa.

Kaupunki kertoo tiedotteessa, että kyselyyn toivotaan vastauksia sekä kuntalaisilta että ulkopaikkakuntalaisilta, kesäasukkailta ja Salossa vierailevilta.
-Koemme tärkeäksi löytää ajantasainen näkemys siitä, millainen kulttuurikaupunki Salo on nyt, mihin suuntaan toimintaa tulisi kehittää ja miten entistä monimuotoisemmin voisimme palveluita tuottaa.

Näkemystä etsitään yhdessä eri sidosryhmien kanssa. Vastaamaan kutsutaan kulttuuripalveluiden käyttäjiä mutta myös ei-käyttäjiä. Vastauksia toivotaan myös kulttuuripalveluita yhteistyössä kaupungin kanssa toteuttavilta toimijoilta ja päättäjiltä.
-Kartoitamme kyselyn avulla kokemuksia, mielipiteitä ja toiveita niin Salon kaupungin itse järjestämistä kuin yhteistyössä järjestämistä kulttuuripalveluista.

Salon kaupungin kulttuuristrategia laadittiin vuonna 2006 linjaten tavoitteita ja kehittämiskohteita vuoteen 2020 saakka. Strategia ja sen vuonna 2015 tehty päivitys pitivät sisällään kulttuuripalveluille edelleen ajankohtaisia painopisteitä.
-Näitä ovat esimerkiksi kuntalaisten hyvinvointi ja elämänlaatu, lasten- ja nuortenkulttuuri, harrastajien ja ammattitaiteilijoiden toimintaedellytykset, museopalveluiden kehittäminen sekä yhteistyö.

Viime vuosiin on sisältynyt paljon muutoksia; myös kokoontumisrajoitukset ovat tuoneet omat haasteensa palveluiden järjestämiseen. Samaan aikaan kulttuuripalveluiden henkilöstö on vaihtunut suurelta osin.
-Myös laajemmat ilmiöt, kuten esimerkiksi kulttuurin tunnistaminen ja tunnustaminen vahvemmin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä vaikuttavat työtapojen ja -kentän muutokseen.

Kyselyyn voi vastata 10. huhtikuuta saakka. Ensisijaisesti toivotaan käytettävän sähköistä lomaketta. Tämän viikon perjantaista lähtien myös paperilomakkeita on saatavilla muun muassa kaupungintalolta, uimahallilta ja kaupungin palvelupisteiltä.
-Vastaamalla on mukana vaikuttamassa Salon kulttuuriohjelmaan, jossa linjataan niin lähivuosien toiminnan painopisteitä kuin kaupungin kulttuuripalveluiden yleistä kehittämistyötä.

Kaupungin kulttuuritoiminta käsittää erilaiset palvelut ja tapahtumat, mahdollisuuksien tarjoamisen kulttuurin harjoittamiseen ja harrastamiseen, taidepalvelujen tarjontaan ja käyttöön, kotiseututyön sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaalimisen ja edistämisen.

Vastata voi nimettömänä mutta kaikkien yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan kulttuuritila Näkkärin kausikortti, Museokortti, kirjoja sekä Salo-tuotteita.

Voit käydä vastaamassa kyselyyn täältä.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: