Suunnistuskausi avattiin maanantairasteilla urheilupuistossa

Pirjo Saarinen (vas.) ja Marja-Liisa Ojamaa (oik.) myymässä karttoja.

Salolaisten suunnistuskausi alkoi maanantaina Salon Viestin järjestämillä maanantairasteilla. Matkaan lähdettiin urheilupuistosta, ja kaikki viisi eri pituista rataa kiersivät ympäri Lukkarinmäkeä. Vaikka vielä suunnistettiin kaupungissa, saivat suunnistajat jo totutella metsämaastoon Uskelan kirkon kupeessa. Huhtikuussa kaupunkirastit vaihtuvat maastorasteihin.

Maanantairasteja järjestää vuorotellen neljä eri seuraa: Salon viesti, Salon Vilpas, Angelniemen Ankkurit sekä Rasti-Perniö.

Karttoja oli myymässä Salon viestin Pirjo Saarinen ja Marja-Liisa Ojamaa, jotka ovat harrastaneet suunnistusta jo monta kymmentä vuotta.
-Suunnistus on mukava harrastus, sillä paitsi, että se on liikuntaa, siinä täytyy myös ajatella, Saarinen hehkuttaa.
-Se on hauskempaa kuin pelkkä lenkkeily, Ojamaa pohtii.

Maanantairastivastaava Ari Sorvari Salon Viestistä iloitsee kauden alkamista normaalisti. Kahtena edellisenä vuonna suunnistajat ovat joutuneet odottamaan rastien alkamista kesään asti.
-Toivottavasti saisimme pitää maanantairastit koko kauden tavalliseen tapaan.

Jan-Erik Fredriksson suunnistussuorituksensa jälkeen.

Maanantairasteja ei ole turhaan suunniteltu jo marraskuusta asti – jo ensimmäisellä kerralla osallistujia oli 95. Paikalla oli myös suunnistajia, jotka ovat aiemmin käyneet ahkerasti suunnistamassa, mutta jotka ovat koronan takia jättäneet käymättä edellisinä vuosina.

Sorvarille itselleen tämä on jo neljäskymmenes suunnistuskausi.
-Kavereiden takia lähden iltarasteille.

Myös Salon Viestin Jan-Erik Fredriksson kehuu suunnistuksen monipuolisuutta.
-Suunnistuksessa pitää käyttää päätä ja jalkoja!

Fredrikssonin suunnistusharrastus alkoi, kun hänet pyydettiin vapaaehtoiseksi Salon Jukolaan vuonna 2006. Kisojen jälkeen hänen piti päästä itsekin kokeilemaan, ja niin suunnistus vei mennessään. Kaverit ovat suurin syy myös Fredrikssonille lähteä rasteille.
-Suunnistus on yhteisöllinen yksilölaji.

Fredriksson kertoo käyvänsä rasteilla lähes jokaisena viikonpäivänä. Työn puolesta hän matkustaa sekä Turussa että Helsingissä, ja samalla on helppo käydä suunnistamassa. Suunnistuksen hienous onkin se, että sitä harrastetaan melkein joka puolella Suomea.
-Reppu on aina valmiina takakontissa, Fredriksson naurahtaa.

Ari Sorvari tulospalvelussa.

Suunnistus on helppo laji aloittaa, vaikka siitä ei olisi mitään kokemusta. Muita varusteita ei tarvita kuin hyvät kengät ja kompassi. Emit-kortin voi vuokrata tapahtumista. Jo kokeneet suunnistajat auttavat mielellään aloittelijoita.

Enni Paananen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: