Salon matkailukesä alkamassa suurin odotuksin

Sanna Lammervo, Henna Kyyrä, Maija Pirvola ja Tiina Backman odottavat vilkasta matkailukesää Saloon.

Salossa odotetaan tulevaa matkailukesää hyvillä fiiliksillä.

Yritykset ovat kehittäneet palvelujaan ja uusia majoituspaikkoja löytyy muun muassa Särkisalosta ja

Mathildedalista.

Salon kaupunki ja elinkeinoyhtiö Yrityssalo ovat tehneet tänäkin vuonna tiivistä yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa; tavoitteena on markkinoida Saloa ja salolaisia matkailutoimijoiden palveluja muun muassa pääkaupunkiseudulle ja Turun suuntaan.

Saloon saa toki tulla kylään kauempaakin.

Markkinoinnin suunnittelija Sanna Lammervo kertoo, että Salo on mukana ”100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa”.

VisitSalo toteuttaa alueen yrityksille digikampanjan touko-elokuun ajalle. Kampanjan tarkoituksena on kasvattaa Salon alueen palveluiden kysyntää ja myyntiä sekä tarjota yrityksille toistensa ja VisitSalon avulla vetoapua kesän näkyvyyteen.

– Visit Salo pyörittää sosiaalisessa mediassa karusellimainontaa, johon yritykset voivat ostaa omaa näkyvyyttä. Sen lisäksi teemme imagollista ja monikanavaista mielikuvamainontaa ja olemme mukana muun muassa Helsingin Sanomien kesälehden menokalenterissa, Lammervo kertoo.

Lammervo ja kaupungin tapahtumakoordinaattori Karolina Blom kertoivat kaupungin markkinointi- ja tapahtuma-aktiviteeteista paikallisille matkailualan yrittäjille maanantaina Design Hillissä ja Teamsin välityksellä.

Tapahtumaa vetivät Yrityssalon kehittämispäällikkö Maija Pirvola ja matkailualan projektipäällikkö Tiina Backman. Elintarvikealan projektipäällikkö Hanna Kyyrä kertoi muun muassa Salon infokontin matkasta kesäkuussa Turun ruokaviikoille.

Yrittäjiä kannustettiin kertomaan asiakkailleen SaloTaskussa.fi -mobiilisovelluksesta, joka toimii pian myös englanniksi.

– Sovelluksesta näkee nyt myös kesällä maksuttomasti liikkuvan Paikun liikkeet ajantasaisesti

Salo2023 -esitteen uusin versio on tullut painosta ja sitä saa muun muassa kaupungintalon infosta.

Kesäversio on postitettu myös ei-salolaisille kesäasukkaille.

– Salon torin matkailuinfo on avoinna 8. kesäkuuta alkaen tiistaista lauantaisin ja tietysti iltatorien ajan. Myös Mathildedalin kesäinfo on avoinna kesä-elokuun.

Infoista matkailijat ja myös salolaiset voivat hakea esitteitä ja kysyä neuvoja Salon oppaiden paikalla olevalta päivystäjältä. Myös Salonjokilaakso-lehti on jaossa maksutta niin torin kuin Mathildedalin infopisteessä koko kesän ajan.

VisitSalon kesän kampanjasivuille kootaan Salon kesän kohokohtia.

Karolina Blom muistutti kesän suurimpien tapahtumien kuten Iltatorien, Salo-Volleyn, Salo Friends & Music Festivalin vaikutuksista koko alueen matkailuun.

– Salon Sirkus Festivalin yhteyteen on kehitelty street food -tapahtumaa ja esimerkiksi syksyn kurpitsaviikot laajenevat Wiurilaan, Blom kertoi esimerkkejä.

Uutta ovat myös illallismahdollisuus Wiurilan kartanon päärakennuksessa ja kokoustamiset ja saunaillat IoT Campuksella Nokian johtoportaan edustussaunatiloissa.

Salonjokilaakso kertoo enemmän alueiden matkailukohteista Kesälaaksossa, joka ilmestyy kesäkuun alkupuolella.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: