Salon matkailutoimijat katsovat jo kesään

Salolaiset matkailutoimijat kuuntelivat Visit Finlandin Tom Selänniemen ajatuksia matkailun kestävyydestä.
Salolaiset matkailutoimijat kuuntelivat Visit Finlandin Tom Selänniemen ajatuksia matkailun kestävyydestä.

Salon matkailutoimijoita kokoontui viime viikolla yhteisille aamukahveille Hotel Fjalariin.

Aamupäivän aikana luotiin katsetta jo tulevaan kesään ja saatiin ajankohtaista informaatiota Salon ja koko maan matkailun näkymistä.

Visit Finlandin Tom Selänniemi  kertoi muun muassa maksuttomasta Kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -ohjelmasta, jonka seitsemän askeleen polkua voi lähteä käymään askel askeleelta omaan tahtiin.
-Lisänäkyvyyttä yritysten tuotteille ja palveluille on mahdollisuus saada Visit Finlandin kansallisen tietovaranto DataHubin kautta, jonka käyttö on niinikään yrityksille veloitukseton.

Alustan kautta yritysten tiedot nousevat muun muassa visitfinland.com -sivustolle. Myös visitsalo.fi -sivusto hakee jatkossa tiedot omille sivuilleen rajapintojen avulla DataHubista, joten yrittäjän ei tarvitse lisätä tietojaan kuin yhteen paikkaan.

Selänniemi kertoi, että matkailun keskiössä ovat tulevaisuudessa yhä enemmän ympäristöasiat ja kestävä kehitys.
-Kestävyys on kaiken toiminnan ja strategian perusta.

Uusi esite, video ja karusellikampanjoita

Salon kaupungin markkinoinnin suunnittelija Sanna Lammervo kertoi uudesta  Salo2024 -esitteestä, joka valmistui tammikuun alussa.
-Esitteellä houkutellaan Saloon niin matkailijoita, tapahtumakävijöitä kuin muuttajiakin. Tekeillä oleva kesäversio postitetaan huhtikuussa ei-salolaisille kesäasukkaille kotiosoitteisiin. Tulossa on myös uusi video.

Ensi vuoden Matkamessuille Helsinkiin joudutaan miettimään uutta tapaa olla esillä, sillä Visit Turku ei jatkossa koordinoi alueen kuntien ja kaupunkien Suomen Saaristo eli Finnish Archipelago-osastoa.

Visit Salo tekee jatkossakin säännöllisesti verkossa karusellikampanjoita, joissa yhdistetään tapahtuma-, matkailu- ja asukasmarkkinointia.
-Olemme suunnitelleet alustavasti ehdotusta yhteisestä digikumppanuuspaketista. Se sisältäisi erilaisia diginäkyvyyksiä kuten sovitun määrän orgaanisia tai maksettuja postauksia kuten yritysesittelyjä VisitSalon kanaviin.

Lammervo kertoi myös tulevan kesän isoista tapahtumista Salossa. Mukana ovat vanhat tutut kuten Iltatorit, Lasten Laulukaupunki, Salo Volley ja Kurpitsaviikot, mutta myös monet muut tapahtumat eri puolilla Saloa.

Yrityssalon Tiina Backman kertoi viime vuoden parantuneista Salon majoitusluvuista ja tulevista aktiviteeteista.
-Järjestämme toukokuussa perinteisen matkailutoimijoiden tapaamisen ja suunnittelemme opintomatkaa Paraisille. Kesän kynnyksellä tutustutaan Salon lähiruokapuoteihin ja syyskuulle on suunnitteilla opintomatka Saimaan alueelle. Lisäksi järjestämme huhti-toukokuulla lyhyitä tietoiskuja, joissa esitellään matkailutoimijoille sopivia ympäristösertifikaatteja.

Projektipäällikkö Henna Kyyrä kertoi, että salolaisia ja matkailijoita palvelee tulevana kesänä jopa 40 lähiruokapuotia.

Pekka Mäenpää
 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: