Salon varhaiskasvatuksen henkilöstöä koulutetaan vanhuspalveluihin

Salonjokilaakso

Salon varhaiskasvatuksen työntekijöille annetaan päivityskoulutusta terveys- ja vanhuspalveluissa työskentelyyn.
Salon kaupunki ja Salon seudun ammattiopisto ovat nopeassa aikataulussa suunnitelleet kaupungin varhaiskasvatuksen työntekijöille päivityskoulutuksen, jonka suoritettuaan heillä on valmiudet työskennellä vanhus- ja terveyspalveluissa koronaepidemian aikana.

Aloite päivityskoulutuksen järjestämisestä lähti Salon kaupungin terveys- ja vanhuspalveluista.
-Vanhus-ja terveyspalveluihin saatetaan tarvita lisäkäsiä ja varhaiskasvatuksessa puolestaan työskentelee hoiva-alan osaajia, joilla olisi mahdollisuus työskennellä muualla organisaatiossa, kunhan varmistetaan osaaminen koronatilanteessa. Otimme yhteyttä ammattiopistoon ja siellä idea otettiin nopeasti käsittelyyn sekä toteutukseen, kiittää Salon kaupungin vanhuspalveluiden johtaja Salla Lindegren.

Päivityskoulutukseen voivat osallistua terveysalan tutkinnon suorittaneet varhaiskasvatuksen lastenhoitajat. Yksikköjen työvuorot on laadittu niin, että kaikki halukkaat lastenhoitajat voivat osallistuja koulutukseen ja siihen liittyvään perehdytykseen.
-Kaupunki on myös kannustanut kouluttautumaan ja tämä mahdollisuus onkin otettu hyvin vastaan vaikka hieman jännitystäkin on ilmassa, kertoo Salon kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Anna Karlsson.

Koulutus järjestetään oppisopimuskoulutuksena ja siihen on räätälöity paikallinen tutkinnon osa nimeltään Turvallista hoitotyötä asiakkaalle. Koulutus alkaa kolmen päivän tiiviillä teoriaopetuksella etänä. Koulutukseen kuuluu lähiopetuksena myös pienryhmäharjoituksia, jotka toteutetaan koronavirukseen liittyvät turvamääräykset huomioiden.

Koulutukseen osallistuu 47 varhaiskasvatuksen työntekijää ja koulutus toteutetaan kahdessa erässä tästä viikosta alkaen. Koulutuksen jälkeen työntekijöillä on viikon perehdytysjakso vanhus- tai terveyspalveluissa.
-Oppisopimuskoulutus on nykyään joustava tapa järjestää koulutusta organisaatioille ja yrityksille, koska se voidaan toteuttaa myös tutkinnon osana lyhyempi kestoisena. Koulutukseen osallistuvat tässäkin tapauksessa Salon kaupungin olemassa olevat työntekijät ja heille nimetään työpaikkaohjaajat työpaikalla sekä vastuuopettaja oppilaitokselta. Koulutus on tavoitteellista, työntekijät saavat palkkaa työnantajaltaan sekä ohjausta oppilaitokselta. Työnantajalle tämä koulutus ei maksa mitään ja oppilaitos hoitaa paperityöt. On ilo voida auttaa yhteistyökumppania tällaisessa tilanteessa ja koulutusalan nopea toiminta ansaitsee myös erityiskiitoksen, toteaa työelämäpalveluiden johtaja Elina Korkeaoja Salon seudun ammattiopistosta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: