Saloon, Kaarinaan, Paraisille ja Sauvoon monipuolisemmat ja luotettavammat tietoliikenneyhteydet

Elisa on parantanut mobiili- ja kiinteän verkon yhteyksiään alkuvuoden aikana Salossa Mahlakankareen, Kaarinassa Niemenkulman, Paraisilla Kårkullan ja Sauvossa Nummenpakan alueilla. Mobiiliverkon kapasiteettia on parannettu ja kiinteän verkon palvelut ovat nyt yhä useamman saatavilla. Lisäksi Kaarinaan ja Saloon aiemmin avattuja uuden sukupolven 5G-verkkoja on laajennettu Kaarinassa muun muassa Verkakylän ja Salossa Mahlakankareen alueilla.

5G tuo mukanaan merkittävästi enemmän kapasiteettia, joka mahdollistaa entistä nopeammat yhteydet ja enemmän käyttäjiä. Liki 50 % Varsinais-Suomen asukkaista asuu Elisan 5G-verkon alueella. Turussa prosenttiosuus on liki 80 ja Raisiossa jopa yli 98. Kapasiteettia tarvitaan, sillä mobiilidatan käyttö on jatkanut kasvuaan koko korona-ajan.

– Kun korona-aika alkoi, ihmisten elämä kokonaisuudessaan siirtyi koteihin. Verkossamme tapahtui valtakunnallisesti merkittävä, yli 30 % kasvu mobiilidatan käytössä. Kasvu on jatkunut Varsinais-Suomen alueella tasaisesti koko koronavuoden ajan, ollen huhtikuussa 2021 yli 15 % korkeampi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen sanoo.

Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli puolet suomalaista yli 100 paikkakunnalla. Suomalaisille luontevin paikka siirtyä uuden teknologian käyttäjäksi on ollut päätelaitteen vaihdon yhteydessä.

– 15 myydyimmästä puhelinmallistamme jo 10 on 5G-laitteita. Yritysten käyttöön ostetuissa laitteissa suhde on liki sama. Tämä kertoo siitä, että suomalaisten siirtyminen 5G:n käyttäjiksi kiihtyy koko ajan, Laukkanen jatkaa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: