Salossa monipuolinen Hyvää mieltä kulttuurista -tapahtumaviikko     

Kriisikeskus Etapin Essi Honkanen, Virpi Kankaanpää ja Tuula Stenström toivottavat ihmiset tervetulleiksi teemaviikon tapahtumiin.

Suomessa vietetään ensi viikolla Mental Health Art Week (MHAW) -tapahtumaviikkoa.

Salon Mielenterveysyhdistyksen toiminnanjohtaja Tuula Stenström kertoo, että          

Salossa Hyvää mieltä kulttuurista -tapahtumaviikolla on paljon mielenkiintoista ohjelmaa.

– Maanantaina alkavan viikon teemana on ”tunne tunteesi”. Tunteet antavat väriä ja sävyjä elämään ja ne kertovat, mistä kiinnostumme ja innostumme – toisaalta mitä suremme tai mihin petymme.

Salossa voi piipahtaa teemaviikolla erilaisiin näyttelyihin, osallistua työpajaan tai tutustua vaikka Kriisikeskus Etapin toimintaan avointen ovien päivässä.

Sosionomiopiskelija Essi Honkanen kertoo, että kuvataidepajoissa haetaan taiteen keinoin näkyväksi jotain sellaista, jota ei sanallisesti saa ehkä kuvattua.

Olemme mukana muun muassa Ruukki kukkii -tapahtumassa, jonne rakennetaan muraalityyppinen iso alusta, jota voidaan yhteisöllisesti työstää.

MHAW-pisteellä tarjolla myös taidepotretteja sekä tietoa mielen hyvinvoinnista.

Salon kulttuurituottajat Sini Lundgren ja Suvi Aarnio kertovat, että Salon kulttuuripalvelut on toista kertaa aktiivisesti mukana teemaviikon järjestelyissä.

– Suurin osa ohjelmasta on pääsymaksutonta ja tapahtuu arjen ympäristössä. Nostimme myös Ikuisuus-yhtyeen keikan Salohallissa ja Mallan Matkassa vauvakonsertin mukaan teemaviikon ohjelmistoon.

MHAW-viikon varaslähtönä toimii Salon Teatterin haastekampanja. Teatteri haastoi tapahtumaviikkoon tekemällä videon, joka esittelee kunkin omia persoonallisia ulvontatyylejä. Idea liittyy tulevaan kesäteatterikauteen, jolloin Vuohensaaren kesäteatterissa esitetään uudelleen dramatisoitu versio näytelmästä Ulvova mylläri.

Salon Klubitalon Taidepiirin Sisäinen matkani -näyttely esittelee kymmenen taiteilijan eri tekniikoilla työstämiä, mielenhyvinvoinnista kummunneita töitä. Kulttuuritalo Villissä on esillä Jakub Berkovitsin omakuvista koostuva 365 kuvaa hulluudesta.

Salon Taiteilijaseuran Galleriassa Oiva Gillstenin Väriä ja muotoa -näyttelyn yhteydessä voi ottaa keskiviikkona 24. toukokuuta myös kielikylvyn ja tarkastella teoksia saksaa puhuen ja kuunnellen.

Kiskon Kivimakasiinilla Muurlan opiston opiskelijoiden näyttely ”Spitzen-Katze – taiteellisia rajojaan kokeilevat kissat” nostaa esille nuorille tärkeitä hyvinvointiin liittyviä aiheita kissateeman, taidehistorian ja taiteen monipuolisten menetelmien välityksellä.

Tiistaina Kriisikeskus Etapin avoimien ovien päivässä saat tietoa avusta erilaisiin elämän kriisi- ja ongelmatilanteisiin. Tiistain ja keskiviikon työpajat Mielikuvia sanoin ja sävyin sekä Tunne tunteesi johdattavat sanoin, kuvin ja taideterapeuttisin menetelmin tunneteeman äärelle.

– Torstaina voi suunnata Kulttuuritalo Villin Open Mic -iltaan, jonka valokeilassa ovat runous ja runoilijat. Samana iltana Salon Viihdelaulajat ilahduttavat ohikulkijoita klo 18 After work -lauluilla rautatieaseman tunnelissa ja klo 19 torin esiintymislavalla.

Perniön toimintakeskuksen Toimarissa soi! -festarit avaavat perjantaina kesäkauden runsaalla musiikkiohjelmalla sirkusmaustein.

Perjantaina on luvassa myös klo 10 alkava Mallan matkassa -vauvakonsertti, joka tempaa perheen pienimmät mukaan musiikin maailmaan kansalaisopiston teatteriluokassa. Illansuussa klo 18 kulttuuritila Näkkärissä nähdään Kansallisteatteristakin tuttu, hersyvä komedia SuomiFilmin salaiset kansiot.

Sunnuntaina voi vielä piipahtaa Salon taidemuseo Veturitalliin, jossa alkaa klo 14 Meeri Koutaniemen taiteilijatapaaminen.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: