Salvan Seniorimessut keskittyvät terveyden edistämiseen Salon torilla ensi viikolla

Pertti Falkstedt, Jouko Tuominen, Anu Hrivikorpi, Heli Koskela, Eeva Ikonen ja Pirjo Nurminen ovat valmistelleet Seniorimessuja keväästä alkaen.

Salon torilla järjestetään ensi viikon keskiviikkona Seniorimessut.

Salva ry kokoaa kumppaneineen paikan päälle viitisenkymmentä näytteilleasettajaa ja viime vuosien tapaan messuille odotetaan toistatuhatta kävijää.

Toiminnanjohtaja Heli Koskela iloitsee siitä, että Seniorimessut on vakiinnuttanut asemansa yleisön keskuudessa.
-Teemanamme tänä vuonna on ”Terveyden edistäminen on yhteinen asia”. Luvassa on muun muassa paneelikeskustelua, muotinäytöksiä ja mukavaa yhdessäoloa, Koskela kertoo.

Päivän musiikista vastaa kestoiskelmätähti Lea Laven, jonka ilmaiskeikka keskellä päivää on kiinnostanut ihmisiä jo eri puolilla Suomea.

Vuodesta 2015 järjestetyillä Seniorimessuilla on tarjolla kattava kattaus paikallisten yhdistystoimijoiden, palveluntuottajien ja tuote-esittelijöitten asiaa.

Tämänkertaisen paneelikeskustelun aiheena on ”Matkalla Soteen”.

Lavalla pohditaan mitä kukin itse, mutta erityisesti kaupunki ja sotealueet voivat tehdä terveyden edistämiseksi?

SalvaAreenan asiakeskustelun ohessa ohjelmassa on myös perinteinen muotinäytös, jossa mannekiineina on Ilolansalon asukkaita, sekä vapaaehtoisia hallituksen jäseniä.

Senioreitten asia on säännöllisesti uutisissa ja keskusteluissa.

Salvan järjestämillä messuilla pohditaan kuka hoitaa ja mistä palvelut suurille ikäluokille ja toisaalta kuinka saadaan vanheneva väestö pysymään toimintakykyisinä pidempään.

Ensi vuoden alusta sote- palveluiden siirtyessä hyvinvointialueille jää hyvinvoinnin ja terveyden ja edistäminen sekä eriarvoisuuden ehkäisy kuntien tehtäväksi.

Heli Koskela ja koko Salvan väki uskoo, että vahvistamalla ehkäisevää työtä voidaan oleellisesti vaikuttaa väestön terveys- ja hyvinvointipuutteiden syntymiseen.
-Terveyden edistäminen on yhteinen asia meille ja kaikille messuille tuleville yhteistyökumppaneillemme.

Salvan palvelukeskus Ilolansalo toimii salolaisille tarkoitettuna Ikäkeskuksena, jonka ryhmiin ja ohjelmiin voi osallistua kuka tahansa.
-Meillä toimii myös seniorineuvola ja sinnekin ovat tervetulleita muutkin kuin talon asukkaat, messujen vetovastuussa oleva palvelujohtaja Anu Hirvikorpi kertoo.

Messujen Matkalla soteen -paneelikeskustelu on ajoitettu puoleen päivään. Ajatuksena on, että myös työssäkäyvät kiinnostuneet voivat tulla lounastauolla kuuntelemaan keskustelua.

Paneeliin osallistuvista Anneli Pahta toimii muun muassa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen hankejohtajana, Sanna Vauranoja on hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja, ikääntyvien palveluiden valmistelulautakunnan puheenjohtaja Päivi Maisila ja aluehallituksen jäsen Kristiina Hellstén.
-Tervetuloa messuravintolaan keittolounaalle ja tutustumaan messuihin, salvalaiset toivottavat.

Messuilla omien sanojensa mukaan juoksupoikina ja järjestyksenvalvojina toimivat Hermanni-seuran jäsenet Pertti Falkstedt ja Jouko Tuominen auttavat näytteilleasettajia telttojen kanssa ja muutenkin.

Kuka lausuu messuilla seniorirauhan julistuksen, on vielä salaisuus.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: