Taiteiden Yässä tarjontaa moneen makuun

Taiteiden Yä on salolaisten kulttuurialan toimijoiden yhteisponnistus.

Torstaina järjestettävä Taiteiden Yä tarjoaa monipuolisen kattauksen taidetta ja kulttuuria sen eri muodoissa.

Tapahtuman organisaattorina toimivan EtnoSalon puheenjohtaja Sanna Jousi iloitsee mukanaolevien toimijoiden hyvästä yhteishengestä.
-Tämä on nyt neljäs kerta, kun teemme yhdessä kaikille kaupunkilaisille avoimen kulttuuritapahtuman ydinkeskustaan. Yästä tulee jälleen Salon ja salolaisten näköinen tapahtuma.

Yän saama Vuoden salolainen teko -tunnustus on etnosalolaisten mukaan yhteinen kiitos yhteisestä ponnistuksesta.
-Mukana on yli 70 yhdistystä ja paljon katuesityksiä, musiikkia ja muuta mielenkiintoista seurattavaa.

Vapaaehtoisia tarvitaan ja niitä on riittänyt. Ammattiopiston opiskelijat opastavat ihmisiä torin infopisteellä ja tänä vuonna myös lapsille riittää mielenkiintoista tekemistä.

Lähes kaikki ohjelma tapahtuu aivan ydinkeskustassa Helsingintien ja torin alueella.

Jättipiknikillä pääsee nauttimaan paitsi hyvästä ruoasta myös torin lavan ohjelmasta.

Helsingintiellä tapahtuu klo 14 alkaen, Taiteiden Yän avaus on klo 17 torin lavalla.

Kirjasto, Salon Teatteri ja Taitelijaseuran galleria ovat tavoitettavissa helposti kävellen kuten myös teatteri Provinssin päänäyttämö, jonne järjestetään torilta myös maksuton kuljetus.
-Seppo ajaa pikkubussia nonstoppina. Teatterilla pääsee seuraamaan vapaasti Valon Pisaroita -esityksen harjoituksia. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua ja tulla ja mennä saa oman aikataulunsa mukaan, tuottaja Laura Kuisma kertoo.

Päivikki Franck kertoo Pro Rantakivien jalkautuvan Duo Runontuojien sanataiteen kanssa ihmisten luokse; kulttuuritalo Villissä kuullaan trubaduuria ja runoja – ainakin.

Burleskissat esiintyvät illalla Bizarressa, Ilolansalossa voi kuulla Evergriiniä ja laulaa karaokea.

Katjusa Leväniemi kutsuu kiinnostuneet katsomaan klo 21.30 pimenevässä illassa järjestettävää tulishowta.

Helsingintien ensimmäinen ohjelmanumero Black Superman – nuorallakävelyä ja laulua on suunnattu lapsille mutta myös lapsenmielisille.

Iltapäivän ja alkuillan aikana Makkia Studion lattarityöpaja, taikuri Lauri Tuhkanen, Salon lukion sambaryhmä ja Swivelin katutanssit kutsuvat katsomaan ja osallistumaan.

Torin lavalla iltaa juontaa Pirjo Nurminen, joka kutsuu avauspuheen jälkeen halukkaat kansalaisopiston järjestämään torikaraokeen.

Makkia Studion tanssillinen ja liikunnallinen pläjäys jatkaa ja kunnes lavalle astelee Salon musiikkiopiston oppilaita Jousiorkesterin ja Lambergin veljesten harmonikkaduon soiton tunnelmissa

Viihdelaulajien pop up -keikka, Swivelin kilpatanssilapsiparit ja naistanssiryhmä Swivel Ladies näyttävät osaamistaan ennen irkkuyhtye The Green Hopea, J. Karjalaisen musiikkia soittavaa Mikko & Sankarit -kokoonpanoa, Wounded Silencea ja J. Richardson feat. Alanaa.

Myös kaupungintalolla tapahtuu Taiteiden Yänä niin ulkona kuin sisälläkin.
-Bingotaan, taiteillaan katuliiduilla pihalla ja istahdetaan runomuotokuvastudioon ja nautitaan kahvista ja kaikenmaailman herkuista. Lisäksi kesällä julkaistu dokumentti Kiskon Aijalan kaivosyhteisöstä saa ensiesityksensä keskustan alueella. Alkuillasta lapset ja perheet pääsevät seikkailemaan tehtäväradalla, kaupunki kertoo somepäivityksessään.

Kirjastossa ja Voimalassa tapahtuu koko iltapäivän ajan, taidetta on nähtävissä myös Salo kirkossa, jossa näyttely rakentuu diakoniajohtaja Sirkku Nivalan ja diakoniatyöntekijä Kaija Virtasen maalauksista ja runoista elämästä kaikkine sävyineen.
Seurakunnan työntekijöitä on myös tavattavissa.

Kauppakeskus Plazassa on esillä muun muassa nuorten työpajatoiminnan taidenäyttely Can You See – The Real Salo, jossa pyritään katsomaan ympäristöämme uusin silmin sekä kyseenalaistamaan sitä, minkä jokainen meistä mieltää todellisuudeksi. Valokuvat sekoittuvat teoksissa digitaaliseen taiteeseen.

Paikallisissa ravintoloissa on ohjelmaa ja esimerkiksi Musinessa voi osallistua Samba-työpajoihin ja illalla myöhemmin kaiken musiikin jameihin.
-Ota oma soitin mukaan tai viritä oma lauluäänesi lavalle. Ehdota kappaleita ja tule rohkeasti mukaan soittamaan ja laulamaan. On tyyli sitten irkkumusa, pop, iskelmä, jazz tai bossa nova, soittoseuraa löytyy varmasti.

Koko Taiteiden Yän ohjelma on nähtävissä verkkosivuilta ja kaupungilta löytyvistä banderolleista.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: