Seun Kuti klubikeikalla Musinessa

Nigerialainen afrobeat-muusikko ja Seun Kuti esiintyy ravintola Musinessa perjantaina.

Nigerialainen afrobeat-muusikko ja Seun Kuti esiintyy ravintola Musinessa perjantaina.

Kuti on esiintynyt Suomessa aiemmin Flow-festivaalilla ja Pori Jazzissa. Tänä vuonna Seun Kuti & Egypt 80 kokoonpano nähdään myös Maailma Kylässä -festivaalin päälavalla.

Ravintola kertoo tiedotteessa, että Seun Kuti kiinnostui musiikista jo viisivuotiaana isänsä Fela Kutin jalanjäljissä. Yhdeksänvuotiaana hän lauloi mukana isänsä yhtyeen keikoilla ja kaksitoistavuotiaana hän oli virallisesti jo yhtyeen jäsenen.

Vuonna 1997, isänsä kuoleman jälkeen, 14-vuotias Kuti otti paikan yhtyeen johtajana.

Afrobeatissa länsiafrikkalaiset musiikkityylit sekä amerikkalaiset funk-, jazz- ja soulvaikutteet yhdistyvät monimutkaisiin rytmeihin ja lyömäsoittimiin.

Kutin ensimmäinen Seun Kuti & Fela’s Egypt 80 -albumi (WM Recordings) julkaistiin vuonna 2008. Vuonna 2011 julkaistu From Africa With Fury: Rise -albumi (Knitting Factory Records) nousi sekä Billboardin että kansainvälisille digitaalisille listoille. Kokoonpanon Black Times -albumi (Strut Records, 2018) oli Grammy-ehdokkaana vuonna 2019.

Musinen lavaa laajennetaan keikkaa varten ja lavalle saapuu Musinen esiintyjistä toistaiseksi suurin kokoonpano yhteensä yhdeksän hengen ryhmällä. Bändissä on mukana Seun Kutin ja muusikoiden lisäksi tanssijat ja taustalaulajat.

Keikka järjestetään yhteistyössä SaloJazz ry:n kanssa.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: