SSO laajentaa robokuljetustarjontaa myös Saloon

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO kertoo lähettämässään tiedotteessaan laajentavansa robokuljetustarjontaansa. Tupurin S-Marketin ja Sale Hermannin lisäksi ruoan robokuljetusmahdollisuus tulee Karkkilan, Someron ja Tynninharjun S-Marketeihin ja Lohjalle Sale Perttilään tiistaina 30.4.
–Olemme iloisia, että voimme laajentaa robokuljetusten tarjontaamme. Onhan tämä ympäristöystävällinen ja innovatiivinen, uudenlainen palvelu. Monet kyllä tunnistavat robotit entuudestaan jo esimerkiksi sosiaalisesta mediasta ja ovathan ne aika sympaattisia ja hauskoja ilmestyksiä katukuvassa, kertoo toimialajohtaja Heikki Vottonen.

SSO:ssa odotellaan uusia työkavereita innolla.
–On kyllä hienoa päästä tarjoamaan asiakkaillemme uudenlaista palvelua robokuljetusten muodossa. Robot varmasti herättävät huomiota liikkuessaan ja saavat monille hymyn huulille, sanoo Sale Hermannin myymäläpäällikkö Jorma Mynttinen iloisena.

Kuljetusrobotteja valmistavan Starship Technologiesin liiketoiminnan kehitysjohtaja Sandra Beaumont on innoissaan palveluun lisätyistä uusista kaupoista ja paikkakunnista.
–On joka kerta aina yhtä jännittävää, kun avaamme palvelun uuteen kaupunkiin ja pienet robottimme saavat uusia asiakkaita, joilla avautuu mahdollisuus käyttää autonomisia kuljetuspalveluja.

Robottien toimintasäde on jopa kolme kilometriä toimipaikasta, ja tilaukset tulevat tunnin sisällä asiakkaan luo. Kaupan henkilökunta pakkaa asiakkaan ostokset ja nostaa ne kuljetusrobotin kyytiin. Asiakas voi seurata robotin kulkua sovelluksesta reaaliaikaisesti. Kun robokuljetus on perillä, asiakas saa tästä ilmoituksen puhelimeensa. Kuljetusrobotin kansi aukeaa sovelluksen avulla ja kannen avautuessa alkaa soimaan myös jokin tuttu kappale tai melodia tilaajan iloksi. Tilaukset hoidetaan S-kaupat mobiilisovelluksen kautta.

Starship Technologies -yrityksen suunnittelemat robotit käyttävät reittien suunnitteluun tekoälyä ja GPS-paikannusta. Robotit kulkevat enimmäkseen jalkakäytäviä pitkin ja ne ylittävät ketterästi myös katuja ja reunakivetyksiä. Robotit tekevät matkaa itsenäisesti, mutta monitorointia ja mahdollisia häiriötilanteita hoitaa aina ihminen. Robotti on varustettu 12:a kameralla sekä ultraäänisensoreilla ja antureilla. Talvisin robot pärjäävät mainiosti myös lumessa kulkiessaan, tosin joskus voivat toki tarvita ulkopuolisten apua matkan jatkamiseen syvemmän lumen sattuessa kohdalle. 

Starship-robotit ovat kulkeneet miljoonia kilometrejä ja suorittaneet yli viisi miljoonaa autonomista toimitusta ympäri maailmaa. Ne ylittävät 150 000 tietä päivittäin, mikä tarkoittaa yli kolme tien ylitystä joka sekunti.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: