Roope Pelosta vuoden 2024 Salon Seppä

Vuoden 2024 Salon Sepäksi on valittu Roope Pelo. Kulttuurin moniottelija Roope Pelo on koulutukseltaan musiikkipedagogi, takana on myös laulu- ja teatteriopintoja sekä sairaala- ja hoivamuusikon opintoja.

Salon Kulttuurikumppanit kertovat tuoreen Sepän valinnasta lähettämässään tiedotteessaan.

Laulajana Roopen ura alkoi nuorisokuoro Halikko Ensamblesta, josta hän siirtyi poikabändi Boomin kautta Lauluyhtye Virtuoson tenoriksi ja tuottajaksi. Roope on laulanut Savonlinnan oopperan kuorossa, pitänyt omia konsertteja ja laulanut solistina useissa kokoonpanoissa ja tuotannoissa. Viime vuosina hän on tehnyt työtä myös lastenkulttuurin parissa, muun muassa Mallan matkassa -lastenmusiikkiyhtyeessä sekä lapsiyleisölle suunnatussa Minitaikahuilu-produktiossa.

Näyttelijän, musiikkinäyttelijän ja musiikkivalmentajan työtä Roope on tehnyt mm. Muumimaailmassa, Helsingin kaupunginteatterissa, Salon Teatterissa ja Aleksanterin teatterissa. Hän on myös toiminut musiikkivalmentajana muun muassa Paimion Kesäteatterissa.

Tanssikansa tunnistaa Roopen Tanssii ja Musisoi ry:n perustajajäsenenä sekä erilaisten produktioiden tuottajana. Myös tanssiyhtyeet Roope Pelo ja Pelottomat sekä Roope Pelo & The Fearless ovat tahdittaneet monet tanssit – myös tulevana kesänä Vuohensaaressa.

Musiikkipedagogina Roope on tullut tutuksi monelle energisenä ja kannustavana laulunopettajana mm. Halikon musiikkiyhdistyksessä ja Salon kansalaisopistolla sekä Salon Viihdelaulajien kuoronjohtajana. Roope toimi myös Halikon Musiikkiyhdistyksen toiminnanjohtajana menestyksekkäästi usean vuoden ajan.

Roopen ansioluettelo on hengästyttävän kattava sisältäen kulttuurin lisäksi skeittailua, jääkiekkoa ja uimahyppyjen miesten 40-44 vuotiaiden sarjassa SM-kultaa ja EM-hopeaa.

Tunnustus kulttuurin hyväksi tehdystä työstä

Kulttuurikumppanit on salolaisten kulttuuriyhdistysten yhteistyöelin, joka toimii vuorovaikutuksessa Salon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Vuonna 2020 Kulttuurikumppanit ideoivat Salon Seppä -tunnustuksen, joka myönnetään vuosittain salolaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Tunnustuksen voi saada yhdistys, ryhmä tai henkilö, joka on vaikuttanut myönteisesti paikalliseen taide- ja kulttuurielämään. Tavoitteena on tuoda myös esiin monipuolinen osaaminen ja kokemus, mitä paikallisen taide- ja kulttuurikentän toimijoista löytyy. Pitkäjänteisen kulttuurityön tekijä Pertti Falkstedt sai ensimmäisen Salon Seppä -tunnustuksen vuonna 2020. Toisena Salon Seppänä palkittiin vuonna 2021 Salon iltatorien voimanainen Tarja Hiltunen ja kolmantena vuonna 2022 valo- ja tilasuunnittelija, valotaiteilija Timo A. Aalto. Vuoden 2023 Sepäksi äänestettiin teatteritaiteen monipuolinen tekijä Maisa Pitkänen.

Tänä vuonna Kulttuurikumppanit valitsivat yhteensä neljä ehdokasta Salon Seppä -äänestykseen. Monipuolisista kulttuuritoimijoista koostuvaan ehdokaskaartiin lukeutuivat ravintola Lossirannasta tuttu pitkän linjan kulttuuri- ja musiikkivaikuttaja Antti Hallamaa ja monipuolisen uran musiikin parissa luonut Taina Kojo, joka tunnetaan myös Moision yläkoulun maineikkaan steelpannuorkesterin, Moisio Steelbandin keulahahmona. Ehdokkaana olivat myös salolainen toimittaja, runoilija, pakinoitsija ja musiikin harrastaja Asko Lehtonen sekä kulttuurin moniottelija, musiikkipedagogi Roope Pelo.

Salolaiset yhdistykset saivat äänestää Salon Kulttuurikumppanien järjestämässä äänestyksessä omaa Salon Seppä -suosikkiaan. Ääniä annettiin yhteensä 37 kpl, joista hyväksyttyjä yhdistysääniä oli 18 kpl. Tunnustuksen saaja julkistetaan 30.4.2024 klo 18 Seppä Laurin lakitustilaisuudessa.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: