Suomalainen metsä on yrittäjä Henna Rasteen voimavara ja inspiraatio

Henna Raste on aina ollut kiinnostunut luonnon raaka-aineista ja kokee suomalaisen metsän voiman lähteekseen.

-Haluan keskittyä elämyksien tuottamiseen ja asiakkaitteni hoitamiseen.

Näin Henna Raste kiteyttää hoitofilosofiansa ja tätä ajatusta hän toteuttaa juuri perustamassaan Metsän taika -luontaishoitolassa. Vaikka yritys on perustettu tämän vuoden elokuussa, on Hennan kokemus sekä kauneudenhoitoalalta että luontaistuotteista huomattavasti pitempi.
-Äitini Arja Härkönen piti aikoinaan sekä luontaistuotekauppaa että hoitolaa Salossa Plazan kauppakeskuksessa. Hoitola perustettiin vuonna 2003 kun valmistuin kosmetologiksi ja työskentelin sekä kaupassa että hoitolassa. Äitini jäätyä eläkkeelle hoitola lopetettiin vuonna 2019, mutta jatkoin vielä myymälässä.

Henna on aina ollut kiinnostunut luonnon raaka-aineista ja kokee suomalaisen metsän voiman lähteekseen.
-Liityin aikoinaan heti vuonna 2010 perustettuun Suomen Ekokosmetologit -yhdistykseen, joka edellytti että hoitolassa käytettävien tuotteiden täytyy olla kokonaan tai ainakin pääsääntöisesti sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Myös esimerkiksi siivouksessa tuli käyttää mahdollisimman luonnonmukaisia tuotteita. Valitettavasti yhdistyksen toiminta on hiipunut.

Halusin omaan hoitolaani suomalaisen tuotteen ja päädyin Unna Nordic-ihonhoitosarjaan, jonka pääraaka-aineet ovat peräisin suomalaisesta luonnosta. Metsä ja sen myönteiset vaikutukset mieleen ja kehoon ovat sarjan inspiraation lähteenä.

Henna on kolmen lapsen äiti ja työskentelee vielä osittain kosmetologina myös Karjaalla, joten vilskettä riittää. Metsä rauhoittaa.
-En mene metsään lenkkeilemään ja liikkumaan, vaan saatan ottaa vaikkapa lampaan taljan mukaan ja vain levätä sen päällä. Enkä tee punkkitarkistuksia. En suostu stressaamaan asiasta, vaikkei se ehkä niin järkevää olekaan. Nuorin lapseni on saanut niin paljon varoituksia punkeista ettei uskalla tieltä poiketa ojan pientareelle.

Henna myös kerää ja kuivaa kasveja ja yrttejä, kuten valkoapilaa, katajanmarjoja ja kuusenkerkkiä.
-Olisi ihanaa käyttää niitä vaikkapa oman kosmetiikan valmistukseen. Ne sopisivat hyvin esimerkiksi jalkakylpyihin.

Metsän taika tarjoaakin kasvohoitojen lisäksi kattavan valikoiman erilaisia jalkahoitoja, ja Henna toivookin tavoittavansa myös varttuneempia asiakkaita.

Kaikki kasvohoidoissa käyneet tietävät, ettei kosmetologilla käynti välttämättä ole kovin nautinnollinen kokemus. Rentouttava hemmotteluhoito saattaa joissain tilanteissa hoitaa ihoa tehokkaammin kuin iholla kihelmöivät hedelmähapot ja perusteellinen ihonpuhdistus. Stressin tiedetään vaikuttavan ihoon todella paljon, joten stressiä lievittävät hoidot eivät tee hyvää vain mielelle, vaan myös iholle ja keholle. Metsän taika -hoitolan valikoimassa on useita erilaisia kasvohoitoja, joista Metsäelämys on totisesti nimensä ja kuvauksensa veroinen.

Hoidon jälkeen Henna saattaa joutua hieman herättelemään asiakastaan.

Elina Koskinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: