Susijengi juoksi toisella jatkoajalla Puolan nurin

 

 

Lauri Markkanen herätti yleisön donkkaamalla Mikko Koiviston syötön Areenan naruihin.

Koripalloliitto/Salonjokilaakso

Suomen koripallomaajoukkue tarjosi sunnuntaina EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.
Päävalmentaja Henrik Dettmann iloitsi ottelun jälkeen voitosta ja sanoi Suomen olleen tällä kertaa se onnekas joukkue.
– Ensimmäiseksi haluan sanoa, että arvostan Puolaa aivan mielettömästi. Toivon kaikkien ymmärtävän, että tällaisia pelejä ei näe ilman kahta loistavaa joukkuetta. Voittaessa puhutaan sydämestä, joukkuehengestä ja kaikesta muusta sellaisesta, niin kaikki nämä asiat koskivat tänään myös Puolaa, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann aloitti lehdistötilaisuuden.
– Olen äärimmäisen onnellinen voitosta, mutta samaan aikaan sydämeni on särkynyt Puolan puolesta. Me olimme tänään se onnekas joukkue, Dettmann lisäsi.
Susijengin raatajaosastolta erityisesti onnistuivat Erik Murphy (12/5/3 syöttöä) ja Sasu Salin (10/5/3 syöttöä), jotka olivat kolossaalisessa roolissa isojen heittojen upottajina, puolustajina ja irtopalloryöväreinä. Kenraali Koponen (21/4/7 syöttöä) otti koko Areenan yleisön reppuselkäänsä tiukoilla hetkillä rauhoittaen stoalaisella habituksellaan katsojat, että ei hätää, minä hoidan.
Mutta koko Helsinki Areenan ja tv-yleisön silmät olivat Markkasessa, jonka suorituksen olivat kuin suoraan Space Jam -elokuvasta. Uskomattomat kääntöhyppyheitot, voimakkaat vasaradonkit ja silkka röyhkeys poikivat 27 pistettä ja 9 levypalloa.
– Ei minun varmaan edes tarvitse sanoa, että kuinka spesiaali hän on. Kaikki varmasti näkevät sen, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann virkkoi lehdistötilaisuudessa.
Myös Vilppaan kokeneet Teemu Rannikko ja Mikko Koivisto olivat tärkeä palanen Puolan kaadossa. Reilut 17 minuuttia pelannut Koivisto teki 6 pistettä ja päälle 13 minuuttia peliä johtanut Rannikko 2 pistettä ja yhden koriin johtaneen syötön.
Suuri kiitos Susijengin voitosta kuuluu 6. pelaajalle eli suomalaiskatsomolle. Jos jotkut pelaajien suorituksista piirtyivät toviksi katsojien verkkokalvoille, niin pelaajien tärykalvoissa soi varmasti läpi yön kotiyleisön meteli ja pauke.
– Jokainen fani ihan fiiliksissä millaisia pelejä ollut. Jos joku on ollut ensimmäistä kertaa korismatsissa, niin tulee varmasti uudestaankin, Koponen sanoi.
– Onhan siinä ihan oma juttu, kun oma kansa on takana, Markkanen nyökytteli.
Presidentti Sauli Niinistö oli myös paikalla kannustamassa Suomea ja vieraili ottelun jälkeen Susijengin pukukopissa.
– Presidentti onnitteli, sanoi, että on Suomi on ylpeä, ja että on makeaa seurata, Koponen kertoi.
Susijengi viettää maanantaina välipäivää, kunnes tiistaina 5.9. Suomi kohtaa Kreikan Helsinki Areenalla kello 20:00.

Mikko Koivisto ja Teemu Rannikko olivat yhtä aikaa kentällä Suomen vahvan toisen erän aikana.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: