Syreenisalin maanantaiklubi tarjoaa ikäihmisille yhteisöllisyyttä Somerolla

Kahvin ja pullan lomassa nautitaan myös hyvästä seurasta.

Syreenisali Somerolla toimii maanantai-iltapäivisin ikäihmisille kohtaamispaikkana. Ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa ja somerolaisten yhdistysten järjestämää vaihtelevaa toimintaa. Someron kaupungin kanssa toiminnan kumppaniyhdistyksiksi ovat lähteneet Someron ampumaseura, Someron hengitysyhdistys, Someron kulttuuri ja Someron seurakunnan diakoniatyön kannatusyhdistys.

Someron kulttuuri oli vetovastuussa maanantaiklubin toisena kokoontumiskertana, jolloin ohjelmassa oli Mielimusiikkia! -sarjan ensimmäinen osa Äänen äärellä.

Yhteisömuusikko Anna-Maaria ”Ammi” Varonen johdattaa kuulijat musiikin alkulähteille. Musiikkituokio alkaa sävelmällä Äidin sydän.
-Kuuleminen on meidän varhaisin aistikokemuksemme, olemme kuulleet kohdussa äidin sydämen ääntä, taustoittaa Varonen. Hän tekee laajalla kattauksella musiikkityötä päiväkodeissa, hoivakodeissa ja kaikkialla missä musiikille on kysyntää.
-Musiikki kuuluu ja sopii kaikille. Musiikissa historia ja nykyhetki käyvät vuoropuhelua keskenään. Musiikki vie meidät eri paikkoihin ja saa ajatuksemme muualle. Musiikki yhdistää meitä yli kielirajojen. Se yltää sinne, minne sanat eivät ulotu. Elävän musiikin äärellä tapahtuu kohtaaminen, muotoilee Ammi.

Saamme kuulla kauniita Bachin sävelmiä. Leif Wagerin levyttämä Romanssi herkistää kuulijat, osa laulaa mukana. Myrskyluodon Maija on kaunis teos ja ajankohtainenkin paraikaa elokuvateattereissa esitettävänä elokuvana. Yhteislauluna laulamme kansanlaulun, Minun kultani kaunis on, jolloin tunnelma vaihtuu silmänräpäyksessä ilakoivaksi. Loppuun Varonen tarjoilee Maat, metsät hiljenneinä, joka löytyy virsikirjasta. Sen tausta on 1400-luvulla, jolloin saksalaiset kisällikäsityöläiset siirtyivät paikasta toiseen laulaen sävelmää.

Kirsti Lehto on maanantaiklubilla ensimmäistä kertaa.
-Tykkäsin musiikista. On hyvä päästä välillä pois kotoa. Täällä on mukavaa seuraa ja tarjotaan kahvia, iloitsee Kirsti.

Puheensorina käy kiivaana kahvin ja pullan tehdessä kauppaansa. Someron kulttuurin toiminnanjohtaja Liisa Mattila tarjoilee ”santsikupposta” pöytään ja laskeskelee paikalle kokoontuneen tällä kertaa 25 osallistujaa.
-Seuraavalla Someron kulttuurin vetämällä kerralla maaliskuussa minä kerron kulttuuriasioista. Huhtikuussa ja toukokuussa jatketaan Mielimusiikkia! -sarjaa, avaa Liisa tulevia Someron kulttuurin järjestämiä klubikertoja.

Valma Kajaani on klubilla ensimmäistä kertaa.
-Vävypoika tarjoutui tuomaan minut. Musiikki oli hienoa, kahvi hyvää ja tuttuja oli mukava nähdä. Valma kertoo toimineensa aikoinaan Liisan kammarin kahvinkeittäjänä.
-Täällä oli tänään paikalla tuttuja niiltä ajoilta. Aloitin aikanaan keskiviikkokerhossa ja siirryin sittemmin Liisan kammarille. Nyt siitä on jo useampi vuosi, kun se toiminta loppui, kertoo hyväntuulinen ja virkeä Valma, joka muutti Somerolle Karunasta nuorena naisena 65 vuotta sitten.

Syreenisalin maanantaiklubi pidetään klo 13–15 kesäkuun alkuun asti.

Elina Lisinen-Juntunen

Anna-Maaria Varonen, Liisa Mattila ja Valma Kajaani iloitsevat mukavasta kohtaamisesta maanantaiklubilla.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: