Tarja Seewaldin maalaukset hehkuvat rosoisessa kivimakasiinissa

Tarja Seewaldilla on Kiskon Kivimakasiinissa esillä useampia, erikokoisia kukka-aiheisia maalauksia.

Kiskon Kivimakasiinin Hetkiin kätketyt -yhteisnäyttelyyn maalauksiaan ja veistoksiaan esille tuonut perniöläistynyt Tarja Seewald kuvailee itseään mieluummin taiteentekijäksi, kuin kuvataiteilijaksi.
-Ajattelen kolmiulotteisesti. Olen aina tykännyt geometriasta ja veistokset lähtivät syntymään jo opiskeluaikanani, Seewald sanoo.

Seewald haki opiskelemaan vuonna 2000 Lohjalla sijaitsevan Kanneljärven opiston Kuvataiteen perusopetukseen.
-Sitä ennen olin usein ajatellut, että olisipa ollut ihanaa lähteä opiskelemaan taidetta. Päätin hakea taidelinjalle, kun nuorin kolmesta lapsestani aloitti koulunkäynnin, Seewald kertoo.

Yksivuotisen taidelinjan jälkeen Seewald aloitti kolme vuotta kestäneen, ammattiin valmistavan opiskelunsa Taidekoulu MAA:ssa, joka sijaitsee Suomenlinnassa.
-Maalaaminen veti minua puoleensa, värit ja muoto antavat innostavaa haastetta. Olen tunnemaalari ja minulla on usein ensin mielessäni kuva, jota lähden toteuttamaan. Luonto inspiroi minua paljon.

Minuun vaikuttaa tunnelmat, sekä valon vaihtelu ja liike esimerkiksi metsässä liikkuessani.

Tarja Seewaldin veistos ”Katson sinua, olet olemassa” , betoni, mix, 2022.

Katselen usein käppyräisiä mäntyjä ja niiden oksia, miten valo tulee esiin niiden lomasta eri vuodenaikoina ja pohdin miten sen voisi maalata, Seewald kertoo.

Seewald kuvailee maalaavansa ekspressiivisesti kerrosmaalausta, jossa värit ja muodot vievät mennessään muuttuen työn edetessä pohdiskelevaksi henkiseksi prosessiksi.
-Luonnon lisäksi saan vaikutteita ympäristöstä, kiinnostavista rakennuksista ja niiden osista.

Eläimet merkitsevät minulle symbolisia sanantuojia. Yhteiskunnalliset tapahtumat ja ympäristömme muuttuminen koskettavat ja tulevat näkyviksi ympäristöteoksissani. Ilolan arboretumissa ympäristötaiteen näyttelyssä on tällä hetkellä pari veistosryhmääni.

Seewald muutti Lohjalta Perniöön kolme vuotta sitten.
-Minulla on työhuone oman kodin yhteydessä. Itse asiassa taide on valloittanut koko kodinkin, Seewald nauraa.

Seewaldilla on Kiskon Kivimakasiinissa esillä useampia, erikokoisia kukka-aiheisia maalauksia.
-En ajattele niitä niinkään kukkina. Ne eivät ole niin realistisiakaan, enkä sitä edes yritä. Haluaisin revitellä maalauksissani enemmänkin. Näyttelyssä olevassa tuoreimmassa taulussa ”Poppy, pop up” havaitsen uutta tyyliä. Minua on alkanut kiehtomaan ajatus, että maalaisin sen, olemassa olevan taulun rinnalle tauluja, joissa olisi jotain samoja elementtejä, mutta abstraktina.

Seewaldilla on syyskuussa taidenäyttely Salon Taiteilijaseuran uudessa galleriassa, jonne hänen on tarkoitus tuoda uudempaa tuotantoaan.
-Olen vuosien varrella osallistunut aina mahdollisuuksien mukaan lukuisille taidekursseille ja käynyt piirtämässä ja kuvanveistämässä elävää mallia. Silmän ja käden yhteistyötä on hyvä harjoittaa jatkuvasti. Välillä maalaamiseen tulee taukoja, kun ei ole aikaa riittävästi ja sen jälkeen on vaikeaa päästä takaisin luomisen tilaan. Kun siihen pääsee, näen mielessäni yölläkin värejä ja erilaisia kompositioita, Seewald kertoo.

Hetkiin kätketyt -näyttely Kiskon Kivimakasiinissa

Kiskon Kivimakasiinissa on parhaillaan avoinna Hetkiin kätketyt -taidenäyttely, jossa on mukana kolme taiteilijaa, Arja Pykäri, Hannu Nikander ja Tarja Seewald. Kivimakasiinin kolmeen kerrokseen ripustetussa näyttelyssä on nähtävillä öljy- ja akryylimaalauksia sekä veistoksia. Teoksia on esillä yhteensä yli 60. Kivimakasiinin kolmannessa kerroksessa on Arja Pykärin teoskokonaisuus ”Hauraita muistoja”.

Arja Pykäri asuu Salossa ja työskentelee kuvataiteilijana.
-Maalaan enimmäkseen öljy- ja akvarellimaalauksia erilaisille pohjille. Teokseni ovat tarinallisia ja innoittajani on ympäröivä luonto ja elämä. Maalaan sarjallisesti kulloisenkin teeman pohjalta. Maalaus ei ole minulle vain visuaalisesti kaunis kuva, vaan pyrin taiteellani välittämään tarinaa. Taiteeni lähtee mielenkiinnon kohteesta, joka synnyttää ajatuksia ja josta mielikuvitukseni keksii tarinoita. Toivon maalauksieni herättävän ajatuksia ja antavan viitteitä katsojalle löytää niistä omat tarinansa, Pykäri kuvailee.

Kuusjoella asuvan Hannu Nikanderin työhuone sijaitsee Vaskiolla.
-Maalaan öljy- ja akryylivärein, sekä lisäksi akvarelleja. Eläinhahmot valikoituvat maalauksiin kulloisenkin ajatuksen ja tunteen mukaan. Maalaan eläimet useimmiten ”muotokuvan hengessä”. Niiden kautta kuvaan tunnetiloja, sekä tapahtumia ja hetkiä elämästä. Maalaan myös henkilömuotokuvia, Nikander kertoo.

Tarja Seewald on Perniössä asuva kuvataiteilija.
-Saan inspiraationi ympäristöstä ja luonnosta. Teokseni ovat usein muistikuvia hetkistä ja tunnelmista, jonka jokin kohtaamani asia on aikaansaanut sisälläni. Kutsunkin teoksiani usein mielenmaisemiksi. Maalaan akryyli- ja öljyväreillä. Teen myös ympäristötaidetta erilaisista materiaaleista, kuten veistoksia, jotka olen tehnyt betonista, Seewald kertoo.

Hetkiin kätketyt -taidenäyttely Kiskon Kivimakasiinissa 7.8. saakka ti-su klo 13-17.

Taiteilijat ovat tavattavissa sunnuntaina 7.8.

Maritta Määttänen

Kiskon Kivimakasiinissa on parhaillaan avoinna Hetkiin kätketyt -taidenäyttely, jossa on mukana kolme taiteilijaa, Tarja Seewald (vas.), Arja Pykäri ja Hannu Nikander.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: