Teemu Rannikko palaa kentälle ensi viikolla

Teemu Rannikko palaa pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikentälle ensi tiistaina. (Salonjokilaakson arkistokuva)

Salon Vilpas tiedotti perjantaina, että takamies Teemu Rannikko palaa pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikentälle ensi tiistaina.

Vilpas kohtaa Lahti Basketballin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Kisakallion Urheiluopiston isännöimänä Susi Training Centerissä Lohjalla. Tiistain ainoa liigaottelu tarjoillaan koriksen ystäville Ruutu+ lähetyksessä kello 18:30 alkaen.

Alla Vilppaan tiedote, jossa päävalmentaja Sami Toiviaisen ja Rannikon mietteitä:

Taikatemppu on Wikipedian mukaan viihteellinen esitys, joka luo katsojille illuusion yliluonnollisesta taikuudesta. Taikatemppujen tekijästä käytetään nimitystä taikuri, silmänkääntäjä tai illusionisti. Vilppaan oman taikurin eli Teemu Rannikon odotettu paluu Korisliigan parketille toteutuu tiistaina, mutta siihen ei liity taikuutta vaan sitkeää kuntoutusta. Yhden vuoden ja 21 päivän pituinen pelitauko päättyy Rannikon osalta comeback-peliin Lahti Basketballia vastaan ja ottelussa on paljon poikkeavaa.

Vaikka Teemun vamman vakavuus ja pitkä toipumisaika olivat tiedossa, miehen paluu on venynyt odotettua pitemmäksi. Toiseksi kokeneen pelimiehen paluu ei tapahdu parin tuhannen katsojan edessä, vaan siitä pääsevät nauttimaan paikan päällä vain harvat ja valitut. Siitä pitävät huolen voimassa olevat koronarajoitukset. Kolmanneksi Rannikon juhlapäivää ei vietetä kotoisassa Salohallissa, vaan Vilpas kohtaa Lahti Basketballin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Kisakallion Urheiluopiston isännöimänä Susi Training Centerissä Lohjalla. Tiistain ainoa liigaottelu tarjoillaan koriksen ystäville Ruutu+ lähetyksessä kello 18:30 alkaen.

Ainakin salolaiset koripallon ystävät muistavat karmean lauantai-illan tammikuulta vuonna 2020. Täpötäydessä Salohallissa pelattiin Korisliigan kamppailu Vilpas-Kouvot 2383 katsojan edessä ja päätösjaksoa oli pelattu 1:45 Vilppaan johtaessa 67-56. Rannikko nousee kolmen pisteen heittoon ja huomaa, että heitto menee ohi. Hän päättää lähteä poikkeuksellisesti hyökkäyslevypalloon, mutta hetken päästä Salohalliin laskeutuu kuolemanhiljaisuus. Rannikko jää makaamaan tuskaisena korin alle polveaan pidellen ja kaikille oli selvää, että nyt ei kaikki ole kunnossa. Eikä todellakaan ollut. Pukukopissa jalka ei kannattanut painoa ollenkaan, kipu oli kova ja Rannikko kuljetettiin Turkuun tarkempiin tutkimuksiin. Vamman vakavuus selvisi nopeasti ja edessä oli pitkän peliuran pisin kuntoutusjakso. Se päättyy tiistain paluuotteluun.

Päävalmentaja Sami Toiviaiselle luottomiehen paluu on luonnollisesti mieluinen asia.

– Teemu Rannikko on johtaja, esimerkki ja kilpailija. Siinä ne asiat, jotka minulle tulevat ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan Teemusta koripalloilijana. Olen saanut useampaan kertaan olla vastustajan valmentajana miettimässä, miten ihmeessä Teemun palloskriinipelaamista kannattaisi puolustaa. Onneksi nyt on muiden valmentajien vuoro pohtia sitä ja minä voin vain nauttia siitä Vilppaan koutsina. On hienoa niin meille, meidän faneille kuin koko suomalaiselle korisyhteisölle, että pääsemme yli vuoden tauon jälkeen nauttimaan Teemun esityksistä kentällä. Hän on harjoitellut jo jonkin aikaa joukkueen ja fysiikkavalmentajansa kanssa ja tiistaina Kisakalliossa on sitten aika pukea peliasu numero 9 taas päälle, toteaa itse 601 liigapeliä läpikahlannut Toiviainen.

Jos Rannikon paluu on päävalmentajalle mieluinen ja ennen kaikkea odotettu  juttu, mitä tuumii itse ”Taikuri”?

Miltä jalka tuntuu tällä hetkellä ja miten treenit ovat sujuneet?

– Jalka tuntuu ihan kohtuu hyvältä. Olen pystynyt olemaan pari viikkoa joukkueen mukana ja treenaamaan niin kuin pitää. Monta treeniä toki vielä tarvitaan, että ollaan siellä missä pitääkin

Kuinka rankkaa jalan kuntouttaminen on ollut?

– Onhan se rankkaa ollut ja monta kertaa tuli olo, että tuleeko tästä enää ikinä mitään. Toinen leikkaus joulukuussa näytti auttavan sen verran, että nyt olisi tarkoitus koittaa miltä pelaaminen tuntuu.

Takana on yli vuoden tauko peleistä. Onko olo nyt kuin pikkupojalla?

– Kuntoutus oli tosiaan pitkä, mutta tunne on hyvä ja kivut on saatu kohtuu hyvin kuriin. Tässä iässä ja tällä kokemuksella ei toki voi sanoa, että olo on kuin pikkupojalla. Fiilis on kuitenkin hyvä.

Olet kuitenkin seurannut kaikki Vilppaan ottelut tällä kaudella ja analysoinut niitä. Minkälainen joukkue Lahti Basketball on takamiehen silmin?

– Lahden pelejä on ollut ilo katsella. He pelaavat kovalla temmolla molemmissa päissä kenttää ja pelaajista huomaa, että itseluottamus on kohdillaan. Lahti on kokonaisuutena erittäin hyvä ja vaarallinen joukkue.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: