Teemu Rannikko palasi parketille

Pekka Mäenpää

Vilppaan Jeremiah Wood ja Teemu Rannikko olivat keskiviikon kiinnostavimmat pelaajat.

Vilpas Vikings kaatoi odotetusti Lahti Basketballin miesten Korisliigan keskiviikon ainoassa ottelussa selkein luvuin 95–75.
Vauhdikas ottelu pelattiin televisiokameroiden edessä muuten katsojista tyhjässä Susi Training Centerissä, jossa suurin mielenkiinto kohdistui vuoden tauolta palanneen Teemu Rannikon otteisiin.
Vilpas oli vahva hyökkäyslevypalloissa (16) ja vastustajan korin alla, jossa Vilppaan Jeremiah Wood väänsi ja käänsi tehokkaasti 26 pistettä kuuden levypallon siivittämänä.
Teemu Rannikko pelasi ottelussa 16 minuuttia ja onnistui kolmessa koriin johtavassa syötössä. Toki mukaan mahtui kunnollinen harhasyöttökin eivätkä heitot osuneet tällä kertaa totutusti. Rannikon kaksi pistettä tulivat ottelun lopulla vapaaheittoviivalta vain hetkeä ennen kuin hän poistui kentältä viiden virheen kanssa.

– Toista neljännestä lukuun ottamatta meillä oli aika hyvä puolustus. En tiennyt oikein mitä odottaa, mutta tuntuu hyvältä. 20 pisteen voitto on totta kai hienoa, eikä itselläni varmaan ole näin hyvää fiilistä ollut ikinä oman kohtuullisen huonon pelin jälkeen, Rannikko kommentoi ottelun jälkeen Ruutu+:n haastattelussa.
Rannikko kiitteli hyvää pelifiilistä, mutta löysi asioita, mitkä pitäisi tehdä paremmin.
– Taisi olla viimeksi kaudella 1996-97 Suomessa, kun en ole ollut aloitusviisikossa ja pitkä matka piti kulkea että penkitettiin. No ei, tämä oli sovittu Samin kanssa jo ennen peliä… Toivottavasti olen jossain vaiheessa siinä kunnossa, että olen ansainnut aloituksen paikan.

Päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan Vilppaan puolustaminen on tällä hetkellä erittäin hyvällä tasolla. Hyökkäyspelikin sujui uudessä kotisalissa.
– Vaikka kolmoset eivät tänään uponneetkaan, heitettiin 60 pinnaa kolmen sekunnin sisältä.

Vilppaan Myles Stephens (15/8) piti Lahden taitavan Wayne McCulloughin 11 pisteessä ja oli itse tehokas. Myös LD Griffin (16/7) sai päävalmentajan kehut.

– Meillä on kymmenen erittäin hyvää pelaajaa ja siksi taistelu peliajasta ja pelipaikoista tuo joukkueeseen kovaa kilpailua, Toiviainen sanoi.

Lahden päävalmentaja Pieti Poikolan mukaan keskiviikkona nähtiin, miksi Vilppaan Woodia pidetään yhtenä sarjan parhaista vahvistuksista.
– Olisi ollut makea juttu antaa vähän parempaa vastusta Teemun paluupelissä. Meillä taitaa olla pelikausia kaikilla yhteensä yhtä paljon kuin Teemulla. Numerot eivät valehtele, meillä oli 22 menetystä ja 13 koriinjohtavaa syöttöä ja lukemat pitäisi olla päinvastoin. 

Vilpas juoksi tuttuja kuvioita väliaikaisessa kotihallissaan Susi Training Centerissä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: