Teijo-Talot Oy:n rakentama päiväkoti voitti Procura+ -palkinnon

Viron talous- ja viestintäministeriön ja Euroopan Komission viestintäverkkojen, sisältöjen ja teknologian pääosaston järjestämä Innovatiivisten hankintojen konferenssi huipentui tiistaina gaalaan, jossa palkittiin julkisia hankintoja kolmessa kategoriassa: vuoden kestävän kehityksen hankinta, vuoden innovatiivinen hankinta sekä vuoden hankintamenettely. Vuoden kestävän kehityksen palkinnon voittanut hankinta on Hyvinkään kaupungin Joutsenmerkitty Kenttäkadun päiväkoti, jonka on rakentanut Perniössä toimiva Teijo-Talot Oy.

Procura+ -verkosto palkitsee onnistuneita, käynnissä olevia ja kestävän kehityksen mukaisia innovatiivisia julkisia hankintoja. Nämä hankinnat kehittävät julkisen sektorin kilpailuttamia tuotteita ja palveluja, prosesseja ja infrastruktuuria. Palkinnon saajaksi ehdotettuja finalisteja oli seitsemän yhteensä viidestä eri maasta – Suomesta, Alankomaista, Italiasta, Isosta-Britanniasta ja Itävallasta. Palkintoja tuetaan EU:n Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatiorahoitusohjelmasta. Procura+ -verkostoa koordinoi ICLEI, joka on vuodesta 1992 asti toiminut kansainvälinen verkosto, johon kuuluu yli 1500 kaupunkia, kuntaa ja aluetta, jotka ovat sitoutuneet kestävän kehityksen mukaiseen ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Kohde on yhdeksänryhmäinen päiväkoti, jonka kerrosala on 2062 m2. Rakennus koostuu 29 tehdasvalmisteisesta moduulista sekä paikalla rakennetusta väestönsuojasta. Moduulit toimitettiin tontille toukokuussa 2017 ja päiväkoti otettiin käyttöön elokuussa 2017. Joutsenmerkittyjen rakennusten kriteerit perustuvat elinkaariajatteluun. Päiväkoti on energiatehokas, sen sisäilma on hyvä ja siinä käytetyt materiaalit ovat turvallisia ja terveellisiä käyttäjille.

Kenttäkadun päiväkodin rakentaminen oli Teijo-Taloille monella tavalla uraa uurtavaa.
– Projektin myötä olemme oppineet paljon Joutsenmerkkikriteerien mukaisesta rakentamisesta ja aiomme hyödyntää opittua myös jatkossa. Monet asiakkaamme ovat kiinnostuneita ympäristöystävällisestä ja terveellisestä rakentamisesta – erityisesti nyt, kun sisäilmaongelmia esiintyy niin laajalti, projektipäällikkö Heidi Karlsson Teijo-Taloilta toteaa.

Teijo-Talot on toiminut vuodesta 2000, ja on tunnettu perustuksineen tehtaassa täysin valmiiksi rakennetuista terveellisistä ja turvallisista tilaratkaisuistaan.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: