Uskelan Rotaryklubi 50-vuotias

Uskelan Rotaryklubi juhli 50-vuotista taivaltaan ravintola Musinessa.

Uskelan Rotaryklubi juhli 50-vuotista taivaltaan viikonvaihteessa perinteisesti hyvän ruoan, musiikin ja puheiden parissa.

Uskelan klubi on kokoontunut alusta asti viikkokokoukseen arkisin klo 17, kuten perustavassa kokouksessa aikanaan sovittiin. Kummiklubina toimiva Salon Rotary-klubi kokoontuu Salossa lounasaikaan ja siksi 50-vuotta sitten haluttiin perustaa toinen klubi ja kokoontumisaika. Se mahdollisti sellaisten jäsenten tulemisen mukaan rotarytoimintaan, jotka eivät päivällä töittensä vuoksi voi osallistua.

Presidentti Matti Sirva kertoo, että viikoittaisissa klubikokouksissa kuullaan mielenkiintoisia vierailijoiden ja omien jäsenten luentoja hyvän ruuan kera.
-Teemme myös vierailuja mielenkiintoisiin yrityksiin sekä paikkoihin. Nykyään klubikokouksiin voi osallistua myös etänä digitaalisten kanavien kautta.

Uskelan rotaryklubi on osa kansainvälistä toimintaa.
-Klubin yhtenä tärkeimpänä tekemisenä on ollut kansainvälinen vaihto-oppilastoiminta. Lähetämme vuosittain vaihto-oppilaan ulkomaille ja vastavuoroisesti otamme vastaan nuoren Suomeen.

Paikallisesti Uskelan klubi on järjestänyt vuodesta 1980 hevosulkoilupäivää Salon kaupungin työ- ja päivätoiminnan piiriin kuuluville kehitysvammaisille.
-Uudemmista projekteistamme mainittakoon Lika Olika, joka tehdään yhteistyössä Hermannin koulun kanssa. Hankkeen tavoitteena on luoda myönteiset ja kestävät toimintatavat, jotka ehkäisevät koulukiusaamista sekä parantavat terveyttä ja tasa-arvoa.

Musinessa järjestetyssä vuosijuhlassa Kalle Räike pohti puheessaan rotarytoimintaa suht tuoreen rotaryveljen perspektiivistä.
-Rotaryklubimme muodostaa itselleni merkityksellisen yhteisön ja verkoston, joka toistuvasti tuo elämänpiiriini uudenlaisia näkökulmia keskustelujen ja esitelmien muodossa.

Räikkeen mukaan rotarytoiminta on hänelle sopiva tapa tehdä hyväntekeväisyyttä sekä paikallisesti että kansainvälisesti.
-Minulle tärkeä seikka on myös se, että rotaryklubimme edustaa tietynlaista jatkumoa ja pysyvyyttä täällä meillä Salossa. Ajat ja tilanteet ympärillämme muuttuvat, mutta vuodesta toiseen säännölliset kokoontumiset Rotarypöydän ympärillä kukoistavat ja klubimme uusiutuu jatkuvasti sekä kehittyvän sisällön että uusien jäsenten myötä.

Rotary on maailmanlaajuinen hyvän tekemisen järjestö. Toimintaa on yli 200 maassa ja 36 000 klubissa. Jäseniä on noin 1,2 miljoonaa. Uskelan Rotaryklubissa on tällä hetkellä 34 siskoa ja veljeä.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: